Macovei l-a dat in judecata pe europarlamentarul Catalin Ivan si postul Antena3

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 12:55
3337 citiri
Macovei l-a dat in judecata pe europarlamentarul Catalin Ivan si postul Antena3
Foto: Arhiva

Monica Macovei l-a dat in judecata pe europarlamentarul PSD Catalin Ivan pentru acuzatii mincinoase si denigratoare. De asemenea, postul Antena 3 a fost dat in judecata pentru preluarea acuzatiilor fara verificare.

Cele doua actiuni civile au fost depuse in instanta pe data de 28 decembrie 2012.

"Acuzatiile mincinoase lansate de Catalin Ivan au fost infirmate de oficiali ai Parlamentului European printr-o scrisoare care spune clar ca acuzatia adusa de Catalin Ivan in legatura cu cercetarea mea de o 'comisie de etica' este "informatie falsa, acuzatie falsa si [...] de neacceptat".

In loc sa isi ceara scuze publice ca a dezinformat opinia publica si ca a mintit, Catalin Ivan a continuat sa ma atace si sa ii denigreze inclusiv pe membrii Parlamentului European care i-au dezmintit minciunile", scrie Monica Macovei pe blog.

Ivan: Sunt doua plangeri adresate presedintelui PE pentru Monica Macovei

Macovei: Nu exista nicio plangere impotriva mea, minciunile lui Ivan au starnit iritare in PE

Fostul ministru al Justitiei subliniaza faptul ca "atitudinea vadit rauvoitoare si declaratiile mincinoase ale lui Catalin Ivan nu pot fi justificate sau scuzate de faptul ca s-a aflat in campanie electorala".

"Declaratiile sale sunt cu atat mai grave cu cat este seful delegatiei PSD in Parlamentul European si stie foarte bine comisiile si procedurile din Parlamentul European, inclusiv faptul ca acesta nu are o 'Comisie de etica'", precizeaza europarlamentarul PDL.

Monica Macovei mai spune ca a actionat in judecata si postul de televiziune Antena 3 care a preluat acuzatiile mincinoase ale lui Catalin Ivan fara sa le verifice nici macar la Parlamentul European si a adaugat "comentarii defaimatoare".

"Postul Antena 3 a devenit astfel partas la minciunile PSD, a manipulat opinia publica, in dispret fata de normele deontologice pe care orice institutie de presa si ziarist de buna credinta ar trebui sa le respecte. Antena 3 a sustinut cu rea credinta acuzatii false, mincinoase de natura sa-mi distruga imaginea, reputatia si credibilitatea.(...)Nimic nu a impiedicat patronii, realizatorii ori moderatorii de la postul de televiziune Antena 3 sa faca o minima verificare si sa intrebe Parlamentul European daca exista o Comisie de etica (nu exista!) si daca sunt cercetata pentru ceva (nu sunt!), sau cel putin sa imi fi cerut opinia", declara Macovei.

Europarlamentarul crede ca este tinta unei campanii de denigrare similara celei la care a fost supusa de PSD cand, in calitate de avocat si membru al Asociatiei pentru Drepturile Omului (APADOR-CH, Comitetul Helsinki), facea plangeri la CEDO pentru romanii ale caror drepturi au fost incalcate de autoritati ale statului.

"Pana astazi am castigat 20 cazuri la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Atunci mi se spunea ca, daca fac plangeri impotriva Guvernului roman la CEDO, imi fac de ras tara, deci o 'tradez'. In realitate, toate aceste cazuri castigate au determinat schimbari legislative si in practica autoritatilor, care au intarit drepturile cetatenilor si au determinat progrese in instaurarea democratiei. (...) Campania USL nu ma sperie si ii asigur pe toti ca voi continua sa atrag public atentia ori de cate ori legea va fi incalcata ori drepturile oamenilor vor fi amenintate", se arata in comentariul postat pe blog de Monica Macovei.

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Macovei judecata Catalin Ivan, #Macovei proces Antena3, #Macovei judecata Antena3 , #europarlamentar