Macovei: Ne-a tras doua palme Ponta, de nu ne-am vazut. Stati acolo, ca Ponta nu e vesnic

Autor: Ana Ilie
Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 22:25
6120 citiri
Macovei: Ne-a tras doua palme Ponta, de nu ne-am vazut. Stati acolo, ca Ponta nu e vesnic

Europarlamentarul PDL Monica Macovei spera ca magistratii vor continua sa-si faca treaba, in pofida actiunilor recent intreprinse de premierul Victor Ponta la DNA, desi nu are atributii in acest sens.

"Ne-a tras doua palme Ponta, de nu ne-am vazut. Sa speram ca vom continua. Stati acolo, ca Ponta nu e vesnic", a spus Macovei, vineri seara, la Realitatea Tv.

Europarlamentarul a aratat ca interventia premierului Victor Ponta in revocarea delegarii procurorului Papici de la sectia 1 a DNA nu a respectat legea si este o manifestare a dorintei USL de a desfiinta ANI si DNA.

"Papici a fost revocat, dat afara, dupa ce a finalizat si semnat rechizitoriul cu Dragnea. Si la 7 zile dupa ce fusese numit 3 luni pentru delegare. Asta spune ceva, nu mai are nevoie de comentarii (...) Cand un prim-ministru iti spune ca cutare nu va fi inclupat, n-am mai auzit asta, nu ai voie sa spui asta ca prim-ministru, de ce n-a spus 'eu cred in nevinovatia lui', nu 'nu va fi condamnat'?"

"Vedeti declaratia lui Ponta imediat dupa schimbare - singur afirma ca el a avut butonul schimbarii", a continuat Macovei, apreciind totusi ca ministrul Justitiei a dat inapoi in ceea ce priveste propunerile controversate la DNA.

"Daca sunt in concordanta cu recomandarile doamnei Kovesi, legea e respectata, in sensul ca nu respecta doar vointa politicienilor, a lui Ponta (...) Eu ma bucur ca a facut acest pas inapoi, dar ne arata ca trebuiau sa il faca, scopul lor e sa puna mana pe justitie.

Ar desfiinta DNA, ANI, nu le place sa fie anchetati, arestati... Acesti politicieni la putere au si puterea sa o faca, dar nu-i lasa niste parteneri. A facut un pas inapoi Ponta, Cazanciuc si Nitu sunt un instrument", a spus europarlamentarul PDL.

Macovei a continuat aratand ca USL isi doreste sa distruga ANI si DNA: "USL a venit la putere exact cu acest scop, de asta a fost suspendat presedintele, de asta am plecat si eu din guvern, ca sa puna mana pe DNA si sa se termine cu anchetele".

Asta, in conditiile in care "DNA este cea mai performanta institutie anticoruptie din tara, o spun si americanii si britanicii". Desigur, spune europarlamentarul, "puteau si parchetele celelate sa fie mai active pe alte cazuri".

In acest moment, dupa interventia premierului, "mesajul este prost in sistem si progresul nu mai este asigurat".

"Ultimele numiri sunt facute macar cu respectarea legii, adica la popunerea sefului DNA, doamna Kovesi", a incheiat Macovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Monica Macovei revocare Papici, #Macovei Papici DNA , #europarlamentar