Macovei: Politicienii condamnati nu pot face parte din alianta de dreapta

Duminica, 01 Iunie 2014, ora 11:51
3470 citiri
Macovei: Politicienii condamnati nu pot face parte din alianta de dreapta

Europarlamentarul PDL Monica Macovei sustine ca o alianta pe partea dreapta a politicii romanesti trebuie sa aplice "conditii minimale de etica politica".

Potrivit fostului ministru al Justitiei, alianta partidelor de dreapta trebuie sa aiba "sustinere explicita si credibila pentru anticoruptie, stat de drept, justitie, proprietate privata, capitalism si libertate".

"Alternativa la stanga corupta reprezentata de PSD trebuie sa fie o dreapta reprezentata de oameni integri, competenti si credibili, pentru care obiectivul politic sa fie o Romanie educata, sanatoasa, prospera si fara coruptie", scrie Monica Macovei pe blog.

Aceasta considera ca este necesara sustinerea unui candidat comun al dreptei pentru functia de presedinte al Romaniei impotriva "celui sustinut de mafia PSD".

De asemenea, Monica Macovei subliniaza ca o alianta de dreapta "trebuie sa afirme public si clar respectul si atasamentul fata de partenerii nostri din Europa si Statele Unite".

Privitor la conditiile minimale de etica politica pe care trebuie sa le aplice o alianta de dreapta, Monica Macovei arata ca "politicienii care au fost condamnati si cei care au fost ofiteri sau colaboratori ai Securitatii nu pot fi membri ai Aliantei".

"Politicienii care au decizii de incompatibilitate sau conflict de interese trebuie sa se retraga pana la expirarea interdictiilor aplicate de instante", mai spune europarlamentarul PDL.

In ce priveste viitorul PDL in alianta de dreapta, liderul democrat-liberal sustine ca partidul "trebuie sa-si pastreze identitatea" si "trebuie sa isi consolideze filialele" pentru a putea fi puternic in alianta.

De asemenea, Monica Macovei crede ca PDL "trebuie sa revina la perioada cand era "partidul primarilor", cu ierarhii bazate pe performanta individuala si lideri credibili in fata electoratului".

"In jurul acestor principii PDL poate fi deschis unor constructii politice, indiferent de simpatii si animozitati personale, prezente sau trecute", incheie europarlamentarul PDL.

F.N.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...