Macovei: Ponta sa plece! Pune in pericol statul de drept

Duminica, 27 Mai 2012, ora 17:40
4947 citiri
Macovei: Ponta sa plece! Pune in pericol statul de drept

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, cere demisia premierului Victor Ponta, pentru ca pune in pericol statul de drept. Macovei face referire la scandalul iscat de scrisoarea fostului sef ISC, care il disculpa pe Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii".

Macovei sustine ca este vorba despre o "schema" a lui Ponta si a lui Nastase, care continua sa functioneze si dupa demiterea sefului ISC. Monica Macovei scrie pe propriul blog ca "schema functioneaza in continuare, cat timp scrisoarea trimisa de fostul sef al ISC, Grajdan, la ICCJ nu este infirmata de o alta scrisoare a Inspectoratului, sau chiar a lui Ponta daca tot si-a subordonat exact acest Inspectorat".

"Desigur, judecatorii pot sa nu ia in seama scrisoarea lui Grajdan, dar de ce sa lasam schema inca in functiune? Ponta & Inspectoratul sa scrie la ICCJ!", continua europarlamentarul.

Monica Macovei sustine ca daca Ponta l-a demis pe Grajdan pentru ca a "gresit" atunci si Ponta trebuie sa demisioneze pentru ca si el a gresit cand a initiat si aplicat "schema" in pasii urmatori:

"Pasul 1: pe 8 mai, in prima sedinta de guvern, Ponta a mutat Inspectoratul de Stat in Constructii din subordinea Ministerului Dezvoltarii in subordinea lui.

Pasul 2: Ponta il demite pe directorul Inspectoratului.

Pasul 3: Ponta numeste un nou sef al Inspectoratului, pe Grajdan.

Pasul 4: imediat Grajdan semneaza o scrisoare catre ICCJ, in dosarul penal al lui Nastase, prin care zice ca Inspectoratul nu este pagubit in acest dosar, contrar documentelor depuse anterior de Inspectorat.

Pasul 5: Ponta il demite pe Grajdan, aruncind praf in ochii publicului; demiterea lui Grajdan, dupa trimiterea scrisorii catre judecatori, a fost o manevra care a facut parte din schema, cat timp scrisoarea trimisa judecatorilor nu a fost infirmata."

In fine, scrie Macovei, Ponta trebuie sa plece, pentru ca pune in pericol statul de drept si urmareste restauratia sistemului Nastase-Stanoiu.

"Pana acum, Ponta nu a raspuns la nicio intrebare de continut si nici nu cred ca va raspunde, ne arunca cu aroganta niste 'scuze'. Scuzele nu ajung, Ponta trebuie sa plece pentru ca face pasi mari catre restauratia sistemul Nastase-Stanoiu in care dosarele se decideau la partid, nu la parchet. Sa plece pentru ca pune in pericol statul de drept", incheie europarlamentarul.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...