Macovei se vrea presedinte: Numai eu pot garanta ca ramanem in NATO, in momente de razboi

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 14:09
4033 citiri
Macovei se vrea presedinte: Numai eu pot garanta ca ramanem in NATO, in momente de razboi

Monica Macovei, care a anuntat marti ca demisioneaza din PDL, este de parere ca romanii au nevoie de un candidat independent la presedintie, care poate garanta ramanerea Romaniei in Uniunea Europeana si NATO, ea fiind singura care poate asigura acest lucru.

Macovei, care vrea sa intre ca independent in cursa pentru Cotroceni, se considera singurul candidat la prezidentiale capabil sa mentina relatiile tarii noastre cu Occidentul, dupa cum a declarat intr-o conferinta de presa.

Monica Macovei demisioneaza din PDL

Europarlamentarul a spus ca este singura persoana care poate sa ofere "garantia ca Romania ramane in NATO si UE, ca modelele Romaniei nu sunt nici China, nici Federatia Rusa, asa cum Ponta ne spune clar si deschis".

"Ce ar fi fost daca Romania nu era in NATO si UE? Ar fi fost in situatia Ucrainei, sub un atac al Federatiei Ruse, azi, cand Putin a spus ca daca vrea ocupa Kievul foarte repede (informatie aparuta in presa si dezmintita ulterior de oficialii de la Moscova - n.red.).

Deci sa multumim soartei si celor care au facut posibila ramanerea in NATO si UE, singurele care ne pot garanta independenta si siguranta. Dintre toti candidatii, eu sunt singura care poate mentine relatiile Romaniei cu SUA, cel mai important stat in NATO.

Sunt singura care a luptat impotriva coruptiei, iar pentru Statele Unite este foarte important, SUA vor avea in mine cel mai de nadejde partener din Romania. Numai eu pot garanta ramanerea Romaniei pe directia Vestului, in aceste momente de razboi in jurul tarii noastre, numai eu pot garanta ca ramanem in NATO", a subliniat Macovei.

Monica Macovei a facut aceste declaratii in calitate de posibil candidat independent la presedintia Romaniei si intr-un context in care tara noastra se afla la granita unui razboi latent intre Ucraina si Rusia.

Putin catre Barroso: Daca vreau, ajung la Kiev in doua saptamani!

"Daca vreau, ajung la Kiev in doua saptamani!" - Kremlinul vine cu explicatii

Afirmatia lui Vladimir Putin la care a facut referire Macovei, respectiv "Daca vreau, ajung la Kiev in doua saptamani", a fost dezmintita ulterior de Rusia. Kremlinul a sustinut ca remarca presedintelui Vladimir Putin de a prelua in doar doua saptamani Kievul a fost scoasa din context si are un inteles diferit.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....