Macovei anunta ca a castigat definitiv procesul cu jurnalistii Antena3, care sunt buni de plata UPDATE Replica lui Victor Roncea

Luni, 05 Decembrie 2016, ora 18:13
26885 citiri
Macovei anunta ca a castigat definitiv procesul cu jurnalistii Antena3, care sunt buni de plata UPDATE Replica lui Victor Roncea
Foto: Facebook / Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei, fost procuror si ministru al Justitiei, anunta miercuri ca a castigat procesul cu Antena3 si colaboratorii acestui post care au acuzat-o ca a anchetat oameni la Mineriada din 1990, decizia instantei fiind definitiva.

"Am castigat definitiv procesul cu Antena 3 si colaboratorii acestui post TV, care au mintit atunci cand m-au acuzat in mod fals ca as fi anchetat oameni la Mineriada din 1990.

Roncea si Radu Tudor sunt acum obligati de instanta sa stearga din postarile lor textele mincinoase despre mine, indicate explicit de instanta, iar Gadea si Antena 3 trebuie sa imi plateasca daune morale", a scris pe Facebook Monica Macovei.

In plus, aceasta subliniaza faptul ca, in realitate, la Mineriada a facut exact opusul a ceea ce au sustinut cei care au acuzat-o.

"Am ajutat manifestantii din Piata Universitatii, am refuzat sa anchetez sau sa arestez manifestanti si am cerut sa fie eliberati, am cerut cercetarea penala a politistilor si procurorilor care au retinut si arestat ilegal demonstranti din Piata si am emis, ca procuror, solutii de nevinovatie pentru oameni arestati ilegal in iunie 1990, pana cand mi s-a interzis accesul la aceste dosare.

Acesta este adevarul, iar instanta mi-a dat dreptate. Nu mai credeti minciunile Antenei 3! Nu va mai lasati manipulati de minciunile Antenei 3! (...) Reaua-credinta a acestora era evidenta, pentru ca, inca din anii 90, in spatiul public existau informatii corecte privind activitatea mea in legatura cu Mineriada din 13-15 iunie 1990, care dovedesc exact contrariul celor afirmate de colaboratorii turnatorului Voiculescu. Cu alte cuvinte, au stiut ca mint atunci cand m-au acuzat in mod fals", a mai precizat Monica Macovei.

Procesul a inceput in iulie 2014, cand Monica Macovei anunta, intr-o postare pe blogul personal, ca a decis sa apeleze la instanta pentru a i se face dreptate.

"Voi da in judecata trustul Intact pentru minciunile turnate de slujbasii turnatorului Voiculescu si voi cere CNA sa sanctioneze postul de televiziune si dezinformare Antena 3", scria atunci Monica Macovei.

Monica Macovei a pierdut in prima instanta, la Tribunalul Bucuresti, insa a castigat la Curtea de Apel Bucuresti, care i-a admis apelul, conform hotararii publicate marti pe portalul instantelor de judecata.

In acest dosar, paratii au fost Radu Tudor, Victor Roncea, Mihai Gadea si SC Antena 3.

"Admite apelul. Schimba sentinta in sensul ca: Admite in parte, actiunea formulata. Obliga paratul Roncea Victor Alexandru sa plateasca reclamantei daune morale in suma de 200 lei. Obliga paratul Radu Tudor sa plateasca reclamantei daune morale in suma de 300 lei. Obliga, in solidar, paratii SC Antena 3 SA si Mihai Emanuel Gadea sa plateasca reclamantei daune morale in suma de 2.000 lei", se arata, printre altele, in solutie.

Totodata, Radu Tudor si Victor Roncea au fost obligati sa stearga mai multe paragrafe, precizate explicit, din postarile lor, iar paratii sa plateasca toate cheltuielile de judecata.

UPDATE 5 decembrie: Pe adresa redactiei a sosit un drept la replica de la Victor Roncea, in care acesta precizeaza ca Monica Macovei a castigat partial procesul respectiv, unele dintre solicitarile sale fiind respinse. Roncea sustine ca se va adresa CEDO, considerand ca instanta din Romania a impus o forma de cenzura prin hotararea aceasta.

Vezi aici punctul de vedere exprimat de Victor Roncea si remis redactiei Ziare.com.

C.B.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

REPER după anunțul comasării alegerilor: ”Comportamentul antidemocratic” al PNL și PSD ”arată cât de disperate sunt ca să rămână conectate la banii publici”
REPER după anunțul comasării alegerilor: ”Comportamentul antidemocratic” al PNL și PSD ”arată cât de disperate sunt ca să rămână conectate la banii publici”
Partidul REPER a criticat, miercuri, 21 februarie, decizia PSD şi PNL de a comasa alegerile locale şi europarlamentare, susţinând că acest demers ar arăta "frica" liderilor celor două...
Când merg românii la vot să-și aleagă primarii, europarlamentarii și președintele țării. ”Vor fi întrebări de ce se decalează”
Când merg românii la vot să-și aleagă primarii, europarlamentarii și președintele țării. ”Vor fi întrebări de ce se decalează”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că alegerile prezidenţiale vor avea loc în septembrie, iar cele parlamentare pe 8 decembrie. „Acum se va vorbi de calendarul electoral. Am făcut ce e...
#Macovei castigat proces Intact mineriada , #europarlamentar