Monica Macovei despre SMS-urile lui Basescu si fraudele la vot

Autor: Ana Ilie
Duminica, 29 Iulie 2012, ora 16:50
2726 citiri
Monica Macovei despre SMS-urile lui Basescu si fraudele la vot

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, a lansat un apel la adresa romanilor, sa nu se lase pacaliti de SMS-urile si mesajele care, aparent, vin din partea presedintelui suspendat, Traian Basescu. Macovei a subliniat ca Basescu si PDL nu trimite mesaje si SMS-uri pentru a cere oamenilor sa iasa la vot.

"Presedintele Traian Basescu nu a dat si nu va da niciun mesaj sau SMS pentru a se duce lumea la vot. PDL nu va da asemenea mesaje. Sunt otravite si mincinoase. Aceasta este o noua minciuna, pentru ca de o luna numai cu minciuni o tin. Ceea ce a zis PDL este ca lumea sa stea acasa, sa nu mearga la vot, pentru a nu legitima aceasta lovitura de stat. SMS-urile sunt mincinoase, nu vin de la Traian Basescu, nu vin de la PDL", a afirmat Macovei.

Europarlamentarul a avertizat ca "se pregateste cea mai mare frauda din istoria ultimilor 20 de ani", si ca PDL a depus pana acum "40 de plangeri penale, foarte multe pentru aceasta ora si probabil se vor inmulti pe masura ce vin datele din teritoriu". "Fac un apel catre politie sa cerceteze foarte rapid, e in joc statul de drept. Fac un apel la cetateni sa nu practice votul multiplu, se pedepseste cu inchisoare", a afirmat Macovei.

Europarlamentarul a explicat ca PDL filmeaza toate incercarile de frauda din tara: "autobuzele, oamenii care baga cate 50 de buletine in urna...spre exemplu, in sectia 213 din Targu Ocna, judetul Bacau, domnul Mocanu Georgel, reprezentant USL, a fost prins bagand 6 buletine de vot votate cu 'Da' in urna, sectia s-a inchis, se fac verificari. Suntem in secolul XXI, nu se poate asa ceva!".

Macovei a incheiat spunand ca toate aceste inregistrari vor fi transmise familiilor politice europene din care fac parte PSD si PNL si se va cere excluderea acestor partide: "Vom cere si eu ma voi implica personal, vom cere partidului Social Democrat European, respectiv European Liberal excluderea PSD si PNL din acestea pentru incalcarea statului de drept si frauda pe care o comit".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Monica Macovei frauda referendum, #Monica Macovei mesaje Traian Basescu , #europarlamentar