Monica Macovei il ameninta pe Dan Sova cu CEDO

Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 18:15
4038 citiri
Monica Macovei il ameninta pe Dan Sova cu CEDO

Monica Macovei a anuntat ca intentioneaza sa se adreseze Curtii Europene pentru Drepturile Omului dupa ce Inalta Curte i-a respins recursul cu privire la un proces pe care Dan Sova i l-a intentat.

Inalta Curte de Casatie si Justite (ICCJ), Sectia Civila, a respins recursul Monicai Macovei in procesul pe care Dan Sova i l-a intentat dupa ce, in 2009, fostul ministru al Justitiei a facut mai multe acuzatii cu privire la contractele lui Dan Sova cu statul, anunta Romania TV citand Mediafax.

"Este vorba, mai exact, de contracte pe care casa de avocatura a lui Sova le-a avut cu complexurile energetice Turceni si Rovinari, in timpul mandatului de parlamentar de Gorj al lui Victor Ponta", a declarat Monica Macovei subliniind ca afirmatiile sale au fost demonstrate de presa cu documente.

Fostul ministru al Justitiei a explicat de ce doreste sa se adreseze CEDO.

"Ma voi adresa Curtii Europene a Dreptului Omului, pentru ca jurisprudenta CEDO acorda o importanta deosebita libertatii de exprimare atunci cand declaratiile sunt facute cu buna-credinta, pe baza unor documente reale si in contextul dezbaterii politice, considerand ca numai motive extrem de puternice ar putea justifica restrictiile asupra exprimarii politice", mai arata Monica Macovei.

Monica Macovei trebuie sa-i plateasca lui Sova 10.000 de lei - afla pentru ce

Europarlamentarul spune ca in declaratiile sale a facut referire la documente reale si ca a castigat procesul pe fond.

"Dan Sova a fost deranjat ca am facut referire la documente reale, publice, care aratau cum a castigat, prin parteneriatul cu avocatul-deputat de Gorj, Victor Ponta, mai multi bani publici, si m-a actionat in judecata. Am castigat procesul pe fond, insa Curtea de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza lui Sova. Acum, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins atat recursul meu, cat si pe cel al lui Dan Sova, care cerea sa ii platesc mai multi bani ca despagubire. Altfel spus, ramane valabila decizia Curtii de Apel, pe care o voi aplica. Nici pentru mine, nici pentru Sova, procesul nu se incheie aici: voi depune plangere la CEDO, a carei jurisprudenta o cunosc foarte bine, dovada fiind cele 20 de procese pe care le-am castigat ca avocat al drepturilor omului", incheie Macovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Monica Macovei CEDO Sova, #proces Sova Macovei declaratii, #proces CEDO europarlamentar Monica Macovei , #europarlamentar