Ziare.com

Macovei: In timpul crizei economice este mai bine sa ai un premier technocrat

Duminica, 10 Aprilie 2011, ora 18:53

   

Macovei: In timpul crizei economice este mai bine sa ai un premier technocrat
Europarlamentarul PD-L Monica Macovei a declarat ca inlocuirea lui Emil Boc cu un premier tehnocrat ar fi justificata de situatia economica pe care o traverseaza Romania.

Democrat-liberala admite insa ca este normal ca seful Executivului sa fie liderul partidului care a castigat alegerile.

"Ca principiu politic, presedintele partidului care castiga niste alegeri e logic sa fie premier. Asta este principiul si asta este logica politica. Dar, daca intr-un anumit moment, de exemplu in timpul crizei economice, este mai bine sa ai un premier technocrat, care sa vina dintr-un spatiu economic pe care sa-l stie - sa stapaneasca acest domeniu - mai mult decat un om politic, atunci sigur ca da.

Fa-o asa. Pe o perioada o faci. Deci nu vad nicio problema cu asta. Nu cred ca aici trebuie sa avem reguli de genul: niciodata sa nu fie politic, sau niciodata technocrat sau niciodata sa nu fie si sef de partid", a declarat Monica Macovei la Europa Fm.

Europarlamentarul PD-L a mai spus ca stie inca pe cine va sustine la sefia PD-L. Monica Macovei a declarat ca isi doreste sa citeasca inainte motiunile candidatilor, care urmeaza sa fie lansate luni.

Boc, Blaga si Paleologu isi lanseaza luni candidaturile pentru sefia PD-L

Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu isi vor depune, luni, motiunile cu care
vor sa participe la alegerile pentru presedintia PD-L.

Primul care isi va depune motiunea la sediul central al partidului din Aleea Modrogan va fi premierul Emil Boc, urmat de Vasile Blaga si Theodor Paleologu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 621 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

daca insa a trecut criza?

ideea este in functie de gandirea omului politic de astazi sau functie de reprez de ieri al soc civila?

foarte usor au sarit in barca puterii asa-zisii rep
ai omului, soc. civila, sindicate, etc. - mascarici

 

DOAMNĂ MACOVEI,NU CREDEȚI CĂ IN ACESTE CONDIȚII DE CRIZĂ,ȘI CU O OPOZIȚIE TOTAL NECONSRTUCTIVĂ,ȘI CARE SINCER NU CRED CĂ AR FI IN STARE DE UNA CONSTRUCTIVĂ,SĂ NU MAI VORBESC DA CONDUCE ACEASTĂ ȚARĂ,AR FI MAI CONSTRUCTIVĂ ȘI EFICIENTĂ DISCIPLINA DE PARTID.

Cetățenii romăni,cei care au avut conștiința de a vota ,au ales pe acei oameni care și-au asumat răspunderea și onoarea de a candida.Acei tehnocrați,pe care unii sau alții ii cred mai in stare să conducă guvernul in această perioadă,nu i-a impiedicat nimeni să candideze,dar poate știau ei mai bine de ce (trebuiau să răspundă politic dacă erau aleși,și asta chiar nu poate să-și asume nici un tehnocrat),ce ar trebui să ințeleagă și să facă un tehnocrat sau altul,este că trebuie să se pună in slujba guvernului,corect,și să-și asume responsabilitatea soluțiilor inainte de a fi aplicate altele,sau cel puțin să vorbească inainte,fie și pe ziare.com,unde eu nu prea i-am văzut că scriu,sau aici nu este de ei-de ce vorbim ?,nu cumva de "blana ursului din pădure".Omul politic este acela care să ia decizia politică ,iar tehnocrații să fie credincioși și in preajma mai ales a puterii,că nu știu dacă mai merge să trăiască parazitar in fel și fel de organe și organizații.
In ceea ce privește opțiunea dumneavoastră de a alege pe unul sau altul dintre candidații la prezidenția PD-L,pe mine mă surprinde că ați rămas tot la metoda didactică de evaluare a școlarului,nu credeți că ați avea cu totul alte criterii ,dar sigure,de apreciere,și să mergeți pe mina unuia cu care impărtășiți aceleași crez și obiective.Vedeți ,noi electoratul alegem după aceste criterii,și nu cred că este greșit.
Dacă o să ia la cunoștință domnul Pleologu de metoda dumneavoastră de alegere,precis va pregăti o moțiune fără cusur,și o să facă contestație dacă nu va fi ales,dar dumneavoastră cred că nu-i purtați pică că nu va dat votul,cind și dumneavoastră ați fost in situația lui.
Pe la noi este foarte multă confuzie,dar care a hrănit bine multă lume pină acum ,cind mai toți suntem la fundul sacului,se zice prin popor că ,"nu orice muscă face miere",in aceste vremuri grele pentru toți și fiind in căutare de OAMENI POTRIVIȚI PENTRU A FORMA O NOUĂ GENERAȚIE IN POLITICĂ,am constat că povața este făcută de unele muște,și eu nefiind o muscă,am constat că NICI O MUSCĂ NU FACE MIERE.

NOI,CU NOI !!!.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor