Monica Macovei: Ponta si Antonescu au dus Romania la marginea lumii democratice

Luni, 13 August 2012, ora 18:59
3400 citiri
Monica Macovei: Ponta si Antonescu au dus Romania la marginea lumii democratice

Europarlamentarul PDL Monica Macovei sustine ca actiunile lui Victor Ponta si Crin Antonescu, de "rasturnare" a rezultatului referendumului, precum si recentele numiri in Guvern ale unor politicieni controversati, au dus Romania la marginea lumii democratice.

"In ultimele zile, ei nu au luat masuri de recastigare a increderii, ci si-au continuat batalia pentru a rasturna rezultatele referendumului, au mintit din nou spunand ca renunta la mini-recensamant, cand in realitate pregateau in secret scoaterea de pe lista a mai multor categorii de romani (asa cum reiese din adresa trimisa prefectilor), i-au amenitat pe unii judecatori de la Curtea Constitutionala cu suspendarea din functie. Sunt gesturi si actiuni care ne saboteaza pozitia in Uniunea Europeana", scrie Monica Macovei pe blog.

"La acestea se adauga numirea in Guvern a unor personaje controversate si necredibile: Sova - criticat in SUA pentru declaratiile sale antisemite si a carui demisie a fost ceruta de un grup de organizatii neguvernamentale din Romania si Stroe - in perioada in care am facut parte din acelasi guvern, am remarcat incercarile sale de a schimba textele adoptate de guvern pe drumul spre Monitorul Oficial, cum ar fi actul normativ privind trecerea Oficiului pentru Participatiile Statului de la Ministerul Economiei la AVAS. Cu astfel de figuri, Ponta nu are cum sa recastige increderea partenerilor straini, ci ne va izola si mai mult", avertizeaza Macovei.

Ea constata "impertinenta si reaua-credinta" cu care Victor Ponta trateaza institutiile europene, intrucat i-a raspuns lui Barroso ca nu este bine informat despre situatia din Romania.

Barroso ii cere lui Ponta sa trimita listele electorale la CCR. Ce raspunde Guvernul (Video)

De asemenea, vizita la Bucuresti a reprezentantului Departamentului de stat, Philip Gordon, este vazuta ca un "semnal puternic" la nivel international.

Monica Macovei: Ma astept la un razboi civil (Video)

"Fundatura in care ne-au dus Ponta si Antonescu pare fara iesire. In acest sfarsit de saptamana, Romania a primit doua dusuri reci, dar Ponta si Antonescu nu reusesc sa se trezeasca din betia puterii", sustine europarlamentarul PDL.

O.A.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...