Monica Macovei, succes in PE - rezolutia ei anticoruptie a fost adoptata

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 15:22
4209 citiri
Monica Macovei, succes in PE - rezolutia ei anticoruptie a fost adoptata

Rezolutia anticoruptie propusa de europarlamentarul roman Monica Macovei a fost adoptata, joi, de Parlamentul European.

"Cele mai importante prevederi sunt acelea ca se stabileste un mecanism anticoruptie la nivelul Uniunii Europene - prioritare sunt confiscarea averilor si recuperarea banilor din frauda", a declarat fostul ministru al Justitiei, la TVR Info.

"Foarte importanta e increderea cetatenilor europeni. Cetatenii europeni si cetatenii romani trebuie sa se asigure ca banii nu se scurg in fraude, abuzuri si coruptie", a mai adaugat aceasta.

Macovei a explicat ca exista o decizie a Comisiei Europene care are acelasi subiect, iar rezolutia ei inseamna suportul politic pentru aceasta si stabilirea prioritatilor.

Fostul ministru al Justitiei spune si ca, anual, se pierd 120 de miliarde de euro in UE din cauza coruptiei. Ea mai adauga si ca rezolutia ii va ajuta si pe aceia care, in Romania, lupta cu frauda si coruptia si care acum sunt supusi presiunii.

"Ar veni manusa in completarea Mecanismului de Cooperare si Verificare", a incheiat aceasta.

O lista a rusinii

"E important ca in acest mecanism sa se numeasca tarile, cum se spune, sa se faca de ras, sa nu mai mergem cu generalitati", explica eurodeputatul cu o zi inainte.

Macovei propune lista rusinii prin mecanismul anticoruptie.

Cu alte cuvinte, statele europene vor fi monitorizate si vor trebui sa dea explicatii in domeniul luptei anticoruptie catre autoritatile europene.

Eveniment Quarterly Report

Opinie: Ce caută Ciolacu la Washington?
Opinie: Ce caută Ciolacu la Washington?
Premierul pare să fi mers în SUA pentru palmares, fiindcă nici din program, nici din întâlnirile avute nu rezultă vreun acord semnat, o investiție antamată sau o promisiune făcută pentru...
Cine este „locotenentul” lui Cătălin Cherecheș. Suma uriașă câștigată la pariuri sportive de primarul interimar din Baia Mare
Cine este „locotenentul” lui Cătălin Cherecheș. Suma uriașă câștigată la pariuri sportive de primarul interimar din Baia Mare
Consiliul Local Baia Mare a votat, luni, alegerea viceprimarului Doru Dăncuş (PNŢCD) în funcţia de primar interimar al municipiului, până la organizarea noilor alegeri. La şedinţă au fost...
#rezolutie anticoruptie Macovei adoptata, #rezolutie Macovei PE , #europarlamentar
Comentarii
Poza pUSLama
pUSLama
rank 5
Iata o valoare respinsa de mafia PSD-PNL-PC in guvernarea Tariceanu.