Ponta spune ca va demisiona daca Macovei dovedeste ca este corupt

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 19:37
1071 citiri
Ponta spune ca va demisiona daca Macovei dovedeste ca este corupt

Deputatul PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca va demisiona daca europarlamentarul PD-L, Monica Macovei, va prezenta vreun document din care sa reiasa ca ar fi comis fapte de coruptie.

"Doamna Macovei m-a acuzat pe mine de fapte de coruptie spunand ca am relatii contractuale, ca avocat, cu firmele de stat din judetul pe care-l reprezint in Parlament. Aceste afirmatii au fost facute anul trecut, in campania electorala, de catre Ionel Matog.

Eram in campania electorala, eram un candidat, domnul Mantog era un alt candidat, indiferent de problemele juridice pe care are, facute ieri in contextul in care eu sunt membru al Guvernului Romaniei, condus de Emil Boc, presedintele partidului din care doamna Macovei face parte. Si facute de doamna Monica Macovei, europarlamentar al Romaniei, consider absolut necesar sa elucidam acest lucru", a declarat Ponta.

Ministrul pentru relatia cu Parlamentul i-a solicitat lui Macovei sa dea, impreuna, "un exemplu pentru prima data de responsabilitate in politica romaneasca".

"Cred ca e un moment ideal in aceste zile pline de dezinformari si manipulari si minciuni sa profitam de aceasta ocazie, un europarlamentar si un membru al Guvernului, sa dam un test de responsabilitate", a sustinut Ponta.

El a precizat ca a strans toate documentele, emise de institutiile statului, din care rezulta ca nu ar fi avut, si nu ar avea nici in prezent, niciun fel de relatii contractuale cu vreuna din societatile comerciale de stat din judetul Gorj.

"Daca doamna Macovei aduce o hartie apartinand unei societati comerciale, unei institutii de stat, unei autoritati publice, din care sa rezulte ca eu, Victor Ponta, ministru in Guvernul Romaniei am sau am avut vreo relatie contractuala cu o societate comerciala din judetul Gorj, eu imi dau imediat demisia, pentru ca nu am ce cauta in Guvernul Romaniei, condus de domnul Emil Boc, presedinte de partid al doamnei Macovei, un ministru care incalca legea, indiferent de forma in care o incalca. Sunt dispus, imi iau acest angajament de a demisiona imediat din functia de ministru si din functia de deputat", a mai precizat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#demisie Victor Ponta, #acuzatii coruptie Monica Macovei, #Macovei coruptie Ponta , #europarlamentar