Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pottering, Brok si Macovei: Evenimentele recente din Romania au socat puternic UE

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 22:22
4427 citiri
Pottering, Brok si Macovei: Evenimentele recente din Romania au socat puternic UE
Foto: Arhiva

Evenimentele recente din Romania au socat puternic Uniunea Europeana, afirma deputatii PPE Hans-Gert Pottering, Elmar Brok si Monica Macovei intr-un comunicat postat sambata pe site-ul grupului partidului in PE, care sustin ca "o majoritate parlamentara nu poate si nu trebuie sa legitimeze o incalcare a legii", iar aceasta incalcare nu poate fi "remediata" prin referendum.

"Recentele evenimente care au avut loc in Romania in ultimele cateva saptamani dau nastere unor ingrijorari majore", se arata in acest comunicat postat pe site-ul grupului parlamentar din cadrul Parlamentului European (PE) al Partidului Popular European (PPE) cu o zi inainte de referendumul privind destituirea presedintelui roman Traian Basescu, potrivit Realitatea Tv, care citeaza Mediafax.

Potrivit celor trei deputati, premierul Victor Ponta "a distrus reformele si progresul (inregistrat) in ultimii cinci ani", iar "atacul majoritatii aflate la putere in Romania asupra institutiilor si procedurilor democratice este fara precedent".

"Nu mai este vorba despre o lupta politica pentru putere, ci mai degraba despre o incalcare a principiilor fundamentale legale europene", apreciaza Pottering, Brok si Macovei, subliniind ca "o majoritate parlamentara nu poate si nu trebuie sa legitimeze o incalcare a legii", referindu-se la ordonanta de urgenta a Guvernului care "aboleste" dreptul Curtii Constitutionale de viza deciziile Parlamentului, care face ca, apreciaza cei trei europarlamentari, "suspendarea presedintelui (sa) incalce Constitutia" Romaniei.

"Aceasta incalcare a legii nu va fi remediata prin referendumul programat duminica", considera cei trei membri ai grupului PPE, care se asteapta ca referendumul sa incalce "standardele curente ale statului de drept si transparentei", amintit organizarea de sectii de votare "volante".

Evenimentele recente din Romania au socat puternic Uniunea Europeana (UE), afirma cei trei eurodeputati in finalul comunicatului, adaugand ca tara "este, in prezent, plasata sub o supraveghere speciala de catre Comisia Europeana (CE) si PE".

"Daca principiile legale fundamentale ale UE continua sa fie incalcate, trebuie sa incepem sa ne gandim la utilizarea procedurilor disponibile in articolul 7 al Tratatului de la Lisabona", indeamna fostul presedinte al PE, germanul Hans-Gert Pottering (CDU, conservatori, la putere in Germania), presedintele Comisiei pentru Politica Externa al PE - conservatorul german Elmar Brok si Monica Macovei, fost ministru roman al Justitiei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#deputati europeni Romania, #Monica Macovei referendum demitere presedinte , #europarlamentar