Chiuariu o ataca pe Macovei

Vineri, 20 Iulie 2007, ora 11:52
1552 citiri
Chiuariu o ataca pe Macovei

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu ii raspunde deputatului PD, Daniel Buda, care a calificat iresponsabila atacarea cu recurs a deciziei ce stabilea ca "termen rezonabil" sase luni pentru acordarea cetateniei si sustine ca cererile nesolutionate cu acest obiect sunt din vina Monicai Macovei.

"Ministrul Justitiei a constatat cu satisfactie ca Daniel Buda a descoperit ca, in Romania, exista o problema in ceea ce priveste acordarea/redobandirea cetateniei. Ii aducem la cunostinta ca numarul mare de cereri nesolutionate si durata indelungata de solutionare a unei cereri sunt realitati ale mandatului fostului ministru al Justitiei, sustinut de Partidul Democrat, Monica Macovei", se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei, remis vineri Agentiei NewsIn.

Chiuariu sustine ca la preluarea mandatului, in aprilie 2007, existau peste 30.000 de cereri nesolutionate, depuse la Ministerul Justitiei. Alte 400.000 au fost depuse la Consulatul de la Chisinau.

Chiuariu mai sustine ca, in perioada ianuarie 2005 - martie 2007, "corespunzatoare mandatului Macovei, au fost introduse 12 cereri de chemare in judecata de catre solicitantii de cetatenie, care nu primisera un raspuns, si au fost introduse 2 recursuri impotriva hotararilor pronuntate de instante in asemenea cauze".

"Tocmai responsabilitatea pe care o invoca domnul deputat ne-a determinat sa anuntam modificarea Legii cetateniei, pentru a imbunatati procedura si a scurta durata de solutionare a cererilor. In acest context, ne bucura preocuparea dlui. deputat pentru situatia creata de un fost ministru al Partidului Democrat si il rugam sa nu lipseasca de la dezbaterile din comisii si din plen, astfel incat proiectul sa poata fi adoptat cat mai curand posibil", a mai sustinut ministrul justitiei.

Daniel Buda a afirmat ca ministrul Justitiei a folosit un pretext nesustenabil

Deputatul PD de Cluj, Daniel Buda, a transmis presei, joi, un comunicat, in care sustine ca ministrul Tudor Chiuariu a facut un gest iresponsabil, prin atacarea cu recurs a decizia Curtii de Apel Bucuresti, prin care se stabilea "termenul rezonabil" de sase luni pentru acordarea cetateniei.

Democratul sustine ca ministrul Justitiei a folosit un pretext nesustenabil, si anume acela ca instantele de judecata nu ar putea aprecia ce inseamna termeni rezonabili.

Solicitarea cetateniei romane de catre cetatenii moldoveni este un motiv de preocupare si pentru Chisinau, dar si pentru Bruxelles, care vrea ca Romania sa isi reformeze legea cetateniei pentru a o face mai restrictiva, a declarat in 10 iulie reprezentantul UE pentru Republica Moldova, Kalman Mizsei.

Fostul ministru al justitiei, Monica Macovei, declara in data de 2 martie ca procedura de redobandire a cetateniei romane va fi simplificata, dar a refuzat sa dea detalii suplimentare, spunand ca in curand textul proiectului legii de modificare va fi afisat pe internet.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...
Comentarii
G
Georgica Boerica
rank 1
Chiuriu PROSTUL care nu e PROST destul daca nu e si FUDUL! Pina unde poate merge Magaria Parlamentului322 Hot si Corupt!