Macovei: Antonescu si Zgonea pregatesc la nivel emotional gratierea lui Becali

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 15:21
2687 citiri
Macovei: Antonescu si Zgonea pregatesc la nivel emotional gratierea lui Becali

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a analizat "imixtiunile" in Justitie ale prim-ministrului Victor Ponta, din ultimele zile, precum si simpatia liderilor USL pentru Gigi Becali, condamnat la trei ani de inchisoare.

"Victor Ponta si-a intensificat atacurile la adresa Justitiei: le-a transmis judecatorilor ca nu vrea sa vada in inchisoare persoanele pe care le simpatizeaza", a scris Monica Macovei, pe blogul sau.

Fostul ministru al Justitiei a amintit faptul ca, duminica, Victor Ponta a spus ca ar fi "nefericit" daca Gica Popescu va fi condamnat la inchisoare: "Ponta recidiveaza in acest caz, in urma cu cateva luni afirmand 'lui Gica Popescu i-as ierta orice'".

Ponta apara un inculpat din Dosarul Transferurilor inaintea sentintei

Monica Macovei a adus in discutie si subiectul "simpatiei" declarate a prim-ministrului pentru Gigi Becali, cu cateva ore inainte de pronuntarea sentintei de condamnare.

"Victor Ponta a demonstrat in aceste zile cat se poate de clar coalizarea cu inculpatii impotriva Justitiei. S-ar putea ca aceste personaje sa fie simpatice multora, dar ori legea este egala pentru toti, ori nu. Legea trebuie sa se aplice egal, si nu in functie de simpatii sau notorietate", a subliniat europarlamentarul PDL.

Ponta: Simpatia pe care o am pentru Becali nu are nicio legatura cu justitia

Aceasta a scris si despre declaratiile lui Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, in contextul unei posibili gratieri a lui Gigi Becali.

"Presiunea pe care premierul Ponta o pune pe magistrati este inacceptabila. I se adauga si declaratiile de simpatie lansate de cei doi presedinti ai Parlamentului, Antonescu si Zgonea, 'intristati' de decizia instantei de a-l condamna pe Becali si pregatind, la nivel emotional, terenul pentru cererea de gratiere.

Altfel, nu ar exista in acest moment niciun motiv obiectiv pentru ca Gigi Becali sa primeasca gratierea.

Nimeni nu vorbeste insa de prejudiciul adus statului de Becali, de aproape un milion de euro, prin schimbul de terenuri, bani cu care puteau fi facute scoli sau strazi. Ponta, Antonescu, Zgonea vorbesc despre Becali de parca el ar fi victima vreunei infractiuni. Lucrurile stau exact invers: el este autorul si noi toti suntem victimele furate", a punctat Monica Macovei.

Antonescu: Nu regret ca l-am sprijinit pe Gigi Becali, sunt solidar in plan uman cu el (Vdeo)

Nu in ultimul rand, europarlamentarul PDL a afirmat ca premierul Ponta "a inceput o noua relatie cu Justitia: da ordine, cere condamnari sau scutiri de inchisoare in functie de simpatiile sau antipatiile personale, tocmai cand justitia se dezinhibase si aplica legea egal pentru toti".

F.N.

Citește și:
Închisoare pentru şoferii băuţi şi drogaţi care au produs un accident mortal. Proiect de lege depus în Parlament
Închisoare pentru şoferii băuţi şi drogaţi care au produs un accident mortal. Proiect de lege depus în Parlament
Senatorul PSD Robert Cazanciuc a depus la Parlament, marţi, proiectul de modificare a legislaţiei penale care prevede ca niciun şofer băut, drogat sau fără permis care ucide oameni...
Îl va mai susține USR pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei? Răspunsul oferit de deputatul Claudiu Năsui
Îl va mai susține USR pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei? Răspunsul oferit de deputatul Claudiu Năsui
Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat marţi în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre susţinerea lui Nicuşor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, că, în 2023, partidul...