Macovei, despre deciziile comisiei de numiri in functii publice, ANI si UDMR

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 20:42
1750 citiri
Macovei, despre deciziile comisiei de numiri in functii publice, ANI si UDMR

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat ca evaluarile facute de comisia de analiza pentru numirile in functii publice a partidului din care face parte s-au bazat pe studierea pregatirii celor implicati, dar si pe potentialele lor probleme cu legea.

"Le-am studiat CV-urile si am avut discutii cu ei, am evaluat ce pregatire are fiecare si ce merite", a spus Macovei pentru Ziare.com.

Ea a mai adaugat si ca au fost studiate declaratiile de avere si interese ale acestora, pentru a-i descoperi pe cei ce au foloase nejustificate.

Totodata, fostul ministru al Justitiei a explicat si de ce aceasta comisie, care trebuia sa dea inca de joi propunerile referitoare la ce secretari de stat si sefi de agentii are trebui sa plece din functii, nu a facut acest lucru.

"O parte din noi, membrii comisiei, am facut propuneri personale, dar trebuie sa ne si intrunim ca si comisie", a mai afirmat aceasta.

"Comisia de analiza a numirilor in functii publice a audiat deja 50-60 de persoane - secretari de stat, sefi de agentii. E foarte important, niciun alt partid nu a mai facut asta. Si o sa luam decizii cat de curand. O sa facem propuneri premierului pe unii care vor trebui sa fie dati afara. Deci, o curatenie, un inceput", spusese Macovei pe 3 octombrie.

Aceasta lista ar fi trebuit sa ajunga la premierul Emil Boc, care ar fi dispus schimbarea din functii ale lor, in cazul in care ar fi fost de acord.

ANI - UDMR s-a opus dintotdeauna

Vicepresedintele PDL a mai afirmat, referindu-se la modificarile legii ANI propuse de deputatul UDMR Marton Arpad, ca "UDMR s-a opus ANI dintotdeauna, intrebati-i pe liderii sai de ce".

Ea crede ca aceste initiative ar goli de continut Agentia Nationala de Integritate, explicand ca, totodata, nu ar mai fi transparenta si nici macar presa nu ar avea acces la declaratiile de avere ale politicienilor.

UDMR: ANI face lucruri nelegale, Macovei stia ca legea e neconstitutionala

Fostul ministru al Justitiei a spus ca nu are ce comenta la acuzatiile lui Marton Arpad, cum ca ar fi promovat legea ANI, chiar daca stia ca e neconstitutionala.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Macovei comisie numiri functii, #Macovei lege ANI , #justitie