Macovei: MCV nu trebuie sa fie un punct vulnerabil in aderarea la Schengen

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 17:29
1307 citiri
Macovei: MCV nu trebuie sa fie un punct vulnerabil in aderarea la Schengen

Monica Macovei, europarlamentar PD-L, este de parere ca Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniu justitiei nu trebuie sa devina un punct vulnerabil in aderarea la spatiul Schengen.

"Eu vad acest MCV, pentru ambele tari, ca pe un instrument folositor care ii sprijina, in aceste tari, pe toti cei care lucreaza pentru consolidarea si continuarea progreselor in justitie si anti-coruptie si anti-crima organizata.

El nu trebuie sa devina un punct vulnerabil al celor doua tari pe alte chestiuni. Inca o data: eu am fost ministrul Justitiei cand am conceput si introdus acest mecanism, il vad folositor, ne-a folosit si ne va folosi in continuare", a declarat europarlamentarul marti, in sedinta Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne a Parlamentului European, potrivit blogului Monica Macovei.

Fostul ministru al Justitiei este de parere ca nu exista niciun motiv de amanare a aderarii la spatiul Schengen pentru o tara care a indeplinit conditiile tehnice.

"Pentru o tara cu evaluare tehnica pozitiva pe aspectele legate de Schengen nu exista niciun motiv de amanare. Pana la urma ne intrebam de ce s-au facut aceste evaluari tehnice daca ele sunt ignorate in decizia finala", a declarat Macovei, adaugand ca deciziile trebuie explicate autoritatilor din Bulgaria si Romania.

Preda: Trebuie gasita o solutie care sa nu amane intrarea in Schengen

Europarlamentarul a solicitat Parlamentului European mentinerea calendarului procedural actual, care sa permita aderarea in martie. "Solicit sa mentinem calendarul actual care sa faca posibila aderarea in martie. Evident, stim cu totii, trebuie sa avem acces la documente si suntem solidari in aceasta chestiune", a declarat Monica Macovei.

Franta a blocat la Bruxelles adoptarea raportului tehnic privind aderarea Romaniei la Schengen, acesta urmand sa fie discutat din nou pe 28 ianuarie. Toate statele membre au acceptat raportul, cu exceptia Frantei, care a blocat practic procesul de adoptare formala a documentului, cerand reexaminarea implementarii sistemului informatic SIS/SIRENE in Romania, au explicat surse europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Monica Macovei, #Macovei mecanism cooperare, #Macovei spatiul Schengen , #justitie
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
doamna Macovei merita sa devina fie presedinte, fie prim-ministru al Romaniei...