Macovei: USL nu cedeaza. Sunt multi care trebuie sa scape de inchisoare

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 15:27
2243 citiri
Macovei: USL nu cedeaza. Sunt multi care trebuie sa scape de inchisoare

Europarlamentarul Monica Macovei spune ca atacul politicienilor asupra statului de drept nu va inceta, pentru ca foarte multi dintre parlamentari se simt vizati de anchetele procurorilor iar nevoia partidelor de bani pentru campania electorala e mare.

"Cred ca se va mai repeta atacul la statul de drept. USL nu cedeaza. A mai incercat sa faca asta. Sunt convinsa ca nu se opresc pentru ca sunt foarte multi care trebuie sa scape de inchisoare. Sunt cateva sute. Vin alegerile. Sunt multi primari care trebuie sa scape de conflictul de interese, sa dea contracte firmelor lor sau prietenilor. Acele contracte vor fi mult mai scumpe. Oamenii vor plati pentru ele", a declarat Monica Macovei, potrivit evz.ro.

Monica Macovei crede ca majoritatea parlamentara va incerca permanent sa gaseasca portite in lege sau sa le creeze pentru a obtine asa numita "superimunitate".

"Acum a fost presiune publica, de aceea au amanat. Sunt convinsa ca o sa gaseasca alte usite care sa duca la super-imunitatea parlamentarilor. Sedinta s-a facut noaptea, pentru ca a doua zi sa nu se stie ce se voteaza. Textele sunt scrise de mult. Mie imi e teama ca unele modificari care vor afecta Justitia vor fi luate foarte curand".

Avocatul Poporului si-a dat demisia

Plecarea lui Crisu Anastasiu din functia de Avocat al Poporului ar putea fi motivata, in opinia europarlamentarului, de posibilitatea ca in curand sa urmeze alte atacuri asupra legilor. "Nu stiu de ce a plecat Avocatul Poporului. Fie a plecat pentru ca are limite. Poate ca stie ca se pregateste ceva. Sau poate ca i s-a spus sa plece. Sunt speculatii", spune Monica Macovei.

Ea a amintit ca PSD-ul s-a opus constant inaspririi legislatiei anticoruptie. "PSD nu a votat pentru nicio lege juridica atat timp cat era PDL la conducere. Acum umbla la Codul Penal. Au decis sa tina institutiile - pentru ca tipa cei de la Bruxelles -, dar se scot pe ei", sustine Macovei.

Monica Macovei a vorbit si de atacul recent al presedintelui Basescu la adresa ei. "A fost un atac nedrept si care m-a intristat. Eu mi-am spus ca nu am sa raspund la atacul lui Traian Basescu pentru ca am fost pe acelasi drum, pentru ca nu am sa ma dezic de acest om care a reformat Justitia. Daca va mai fi nevoie, il voi apara din nou si voi fi alaturi de el", a mai spus Monica Macovei.

Seful statului a atacat-o dur pe Monica Macovei, acuzand-o ca nu a luat public atitudine fata de liderii grupurilor parlamentare PDL care au semnat proiectul de modificare a legii ANI.

Monica Macovei comenteaza atacul lui Traian Basescu

"M-am uitat la Monica Macovei, care tot timpul avea atitudine. Macovei nu a luat nicio atitudine publica cand seful grupului PDL de la Senat a semnat pentru reducerea atributiunilor ANI, cand seful grupului PDL de la Camera a semnat, alaturi de PSD si PNL, pentru rezolvarea problemelor de incompatibilitate.

Parca mi se pare prea mult pentru un loc eligibil la europarlamentare, prea mult se sacrifica principiile atatia ani afisate. Monicai Macovei, care face morala tuturor, am vrut sa-i transmit acest mesaj si atat", a spus Traian Basescu.

Citeste si:
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocatul Adrian Cuculis a dat detalii referitoare la cererea controversată a lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, prin care a solicitat azil politic în Grecia. "Cum credeți că este...
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de...