Macovei vrea sa fie ministrul Justitiei in Bulgaria: Premierul vostru nu lupta impotriva coruptiei

Luni, 25 Mai 2015, ora 17:46
4248 citiri
Macovei vrea sa fie ministrul Justitiei in Bulgaria: Premierul vostru nu lupta impotriva coruptiei
Foto: Facebook/Monica Luisa Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei, care a participat luni la un forum pe tema luptei anticoruptie organizat la Sofia, s-a aratat dispus sa fie ministru al Justitiei in Bulgaria, insa a dezvaluit ca nu a cautat-o nimeni pentru acest lucru.

Monica Macovei le-a spus bulgarilor ca premierul lor, Boiko Borisov, nu are nici cea mai mica intentie de a lupta impotriva flagelului coruptiei, la cote alarmate in tara vecina, care aplauda progresele din justitie facute in Romania, potrivit agentiei de stiri de la Sofia, Novinite.

"Vorbele prim-ministrului (bulgar - n.red.) potrivit carora in Romania nu exista o incercare reala de a lupta impotriva coruptiei, in vreme ce arestarile politicienilor de rang inalt (din Bulgaria - n.red.) sunt strict legate de conflictele din afilierile politice, sunt un semn rau", a declarat fostul ministru roman al Justitiei, in timpul dezbaterilor.

Macovei, numita de presa bulgara "arhitectul reformei judiciare romanesti"

"Aceste cuvinte inseamna doar ca Boiko Borisov nu are nicio intentie de a duce un razboi real impotriva coruptiei. Politicienii trebuie sa fie investigati", a continuat Macovei.

Europarlamentarul a adaugat ca, in Romania, oamenii politici au fost anchetati indiferent de culoarea politica, inclusiv persoane apropiate celor aflati la conducere.

"Aveti vreun politician in Bulgaria dispus sa faca ceva in privinta asta? Pe mine m-au intrebat daca as fi de acord sa devin ministrul Justitiei in Bulgaria, iar eu am spus 'da', insa nu m-a mai cautat nimeni. Nimeni nu vrea sa lupte impotriva coruptiei, pentru ca politicienii vor deveni victime", a explicat europarlamentarul roman.

Monica Macovei a participat luni, la Sofia, la dezbaterea cu tema "Voci din Bulgaria impotriva coruptiei - cine asculta?". Evenimentul a fost organizat de initiativa independenta "Justitie pentru toti", la invitatia careia au raspuns oficiali ai Guvernului bulgar, parlamentari si mai multe organizatii neguvernamentale.

In cadrul forumului, Macovei a fost nominalizata pentru premiul Fundatiei Giovanni Falcone, destinat personalitatilor care lupta impotriva coruptiei si acordat anual in Bulgaria, se arata pe pagina de Facebook a fostului ministru roman de Justitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Monica Macovei premier bulgar, #Monica Macovei ministru Justitie Bulgaria, #Monica Macovei Bulgaria , #justitie