Monica Macovei avertizeaza: Pericolul este iminent. Condamnatul Dragnea este primul beneficar

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 21:51
17186 citiri
Monica Macovei avertizeaza: Pericolul este iminent. Condamnatul Dragnea este primul beneficar

Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, sustine ca exista pericolul iminent ca Guvernul sa modifice Codurile penale prin Ordonanta de Urgenta si sa amane o decizie privind gratierea, pentru a deturna atentia publicului.

"Pericolul este iminent: solicit Guvernului sa renunte la modificarea Codurilor penal si de procedura penala. 100.000 de oameni chiar nu inseamna nimic pentru Guvern? (...) Varianta de a trece acum prin OUG modificarile la Codul penal si Codul la procedura penala si de a amana o decizie pentru gratierea colectiva este o manevra murdara de a pacali oamenii", scrie Monica Macovei pe Facebook.

"Condamnatul Dragnea este primul beneficar al tarii al adoptarii acestor masuri, pentru ca in noul dosar aflat deja in instanta este acuzat tocmai de instigare la abuz in serviciu. Daca judecatorii decid ca este vinovat si il condamna, Dragnea stie ca va intra la inchisoare si pentru prima pedeapsa de 2 ani, neexecutata. De aici toata inversunarea lui Dragnea, de aici graba ministrului Iordache de impune aceste modificari, de aici dispretul PSD fata de lege si fata de ce doresc oamenii", mai spune Macovei.

"Condamnatul Dragnea si guvernul pe care il controleaza nu tin cont de cei peste 100.000 de romani care au strigat in strada ca nu vor modificarea Codurilor si nici gratiere, nu dau doi bani pe protestele judecatorilor, DNA si Parchetului General si nici pe avizul negativ al CSM. Condamnatul Dragnea si cel mai iresponsabil Guvern din istoria Romaniei sunt gata sa dea o lovitura anticoruptiei ca sa scape ei nepedepsiti si cu averile neconfiscate", mai spune europarlamentarul.

Reactia vine in contextul in care Guvernul a modificat ordonanta privind Codurile penale si ar putea sa o emita oricand. Liviu Dragnea a transmis chiar marti ca Guvernul trebuie sa rezolve aceasta problema, "intr-un fel sau in altul", saptamana aceasta.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...