Monica Macovei, despre retelele din justitie si ce reproseaza CSM

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 16:26
2426 citiri
Monica Macovei, despre retelele din justitie si ce reproseaza CSM

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a acuzat lipsa de actiune a Consiliului Superior al Magistraturii in privinta magistratilor care au probleme cu legea si a vorbit despre "cardasii" sau "retele" intre unii membri ai acestei institutii si judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Cea mai mare critica e lipsa de actiune a CSM in curatarea sistemului judiciar. Aceste atributii sunt numai la CSM. Nici la ministru, nici la presedinte, nici la Guvern, nici la Parlament.

Ar fi trebuit deja, pe legea pe care o au, sa fi sanctionat si dat afara magistrati - si judecatori, si procurori. Pentru dosarele care sunt tinute ani de zile, de exemplu (asta nu face parte din independenta, sa tii un dosar patru-cinci ani de zile), pentru dosarele care in care s-a prescris raspunderea penala.

E inacceptabil, s-ar cutremura sistemul de justitie daca in Germania sau Marea Britanie s-ar prescrie raspunderea penala in timp ce dosarul este pe rolul unui judecator", a spus europarlamentarul PDL, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Monica Macovei: Poate ca Ponta se va folosi de o retea mafiota sa bage Puterea la puscarie - Interviu Ziare.com (I)

Ea considera ca exista legaturi informale intre ICCJ si CSM care pot fi denumite "retele".

"Nu pot sa dau un raspuns clar in acest sens, nu am informatii despre o cardasie. Dar exista clar o legatura intre Inalta Curte si CSM, au reprezentanti in CSM si vedeti cum voteaza. Exista prietenii, le putem denumi retele, le putem denumi poate cardasii. Nu stiu despre Curtea Constitutionala", a adaugat ea.

Unul dintre exemplele pe care le-a dat a fost acela al achizitiei unui tanc de catre Romsilva, pe vremea cand era condusa de un reprezentant al PSD, la un pret de cateva sute de mii de euro.

"De pilda, un bun (in speta, un tanc) care costa in realitate cateva mii de euro fost achizitionat de o companie de stat (Romsilva) cu cateva sute de mii de euro, iar decizia ICCJ a fost de achitare", a spus fostul ministru.

In acelasi interviu, Macovei a atacat declaratia presedintelui PSD, Victor Ponta, care a spus ca, atunci cand va ajunge la Putere, va baga Opozitia din acel moment la inchisoare.

Macovei spune ca poate ca Ponta se bazeaza pe o "retea mafiota" de influentare a justitiei, cea aratata de cazul de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu, adica una de judecatori si procurori corupti, pentru ca altfel un politician nu poate trimite oameni in inchisoare. Macovei afirma ca acea retea mafiota din politica si justitie inca mai exista.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Macovei CSM, #Macovei retele justitie , #justitie