Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Monica Macovei: E necesara o curatenie in sistemul judiciar

Marti, 23 Martie 2010, ora 20:37
2527 citiri
Monica Macovei: E necesara o curatenie in sistemul judiciar
Foto: Ziare.com

Fostul ministru al Jutitiei Monica Macovei a declarat, marti, ca este nevoie de o curatenie a sistemului judiciar, care cade in sarcina CSM, si ca monitorizarea CE nu trebuie ridicata.

"O curatenie in justitie. Am vazut, comisia se refera la intalnirile organizate de magistrati pe unificarea practicii, la studii facute de CSM. Studii si intalniri nu dau rezultate, daca nu se se intampla ceva radical. Trebuie o curatare a sistemului, cine greseste de trei ori sa plece sau daca exista suspiciuni de coruptie, sa plece.

Toate acestea sunt in sarcina CSM, care nu a facut nimic si care el insusi este afectat de conflicte de interese, vezi doamna Barbulescu, sau de probleme de etica, vezi actuala presedinta. Daca nu vom curata clasa profesionala, degeaba facem studii, intalniri si legi", a declarat Macovei la Realitatea FM.

Macovei a mentionat ca nu trebuie monitorizarea Comisiei Europene pe justitia din Romania atat timp cat nu sunt indeplinite cerintele, mentionat majoritatea populatiei nu vrea ridicarea monitorizarii.

"Ridicarea monitorizarii nu este in interesul poporului, pentru ca atunci nimic nu s-ar intampla din putinul care se intampla", a completat europarlamentarul.

Macovei: Nu candidez pentru nicio functie de conducere in PD-L

"Trebuie sa avem onoare. Am facut niste promisiuni cand am intrat in UE si trebuie sa avem onoare sa ni le respectam", a mai adaugat Macovei.

De asemenea, Macovei a vorbit si despre adoptarea noilor coduri de procedura, mentionand ca acestea cel mai probabil vor trece de Parlament, dar ca vor exista probleme la aplicarea lor.

"Oricat de minunate ar fi codurile, daca le aplica judecatori precum domnul Costiniu sau Jipa, cei de la Inalta Curte ale caror stenograme le citim zilele acestea, chiar nu mai conteaza ce fel de coduri avem", este de parere Macovei.

A.G.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Macovei justitie Romania, #Macovei coduri, #macovei , #justitie