Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Monica Macovei nu vrea sa fie din nou ministru la Justitie

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 09:40
2519 citiri
Monica Macovei nu vrea sa fie din nou ministru la Justitie

Fostul ministru Monica Macovei sugereaza, intr-un interviu pentru ziarul austriac Die Presse, ca nu este interesata de preluarea portofoliului Justitiei.

Ea atrage insa atentia asupra lipsei de vointa politica pentru combaterea coruptiei si ii denunta pe cei care intra in politica pentru a face bani.

"Din pacate, pentru multi politicieni din Romania a intra in politica inseamna a face bani. Nu le pasa de interesul poporului sau de Bruxelles. Vor sa isi mentina avantajele si sa nu ajunga in inchisoare. Se apara si riposteaza, dar aceasta situatie nu este de gasit numai in Romania", a declarat Macovei pentru Die Presse.

Intrebata care sunt cele mai ingrijoratoare evolutii din Romania, Macovei a indicat "lipsa completa a vointei politice pentru a combate coruptia".

"Ma ingrijoreaza ca politicieni din tot mai multe partide se folosesc de puterea pe care o au pentru a bloca anchete chiar asupra lor. Ma mai ingrijoreaza si judecatorii care nu inteleg ca independenta lor este un drept al poporului si nu un mandat pentru ineficienta si coruptie", a spus fostul ministru roman.

Un aspect pozitiv remarcat de Macovei in ceea ce priveste reforma justitiei este faptul ca ANI functioneaza in continuare.

"Avem destui procurori carora nu le este teama. Totusi, problema este in judecatorii, unde procesele sunt adesea tergiversate si apoi suspendate", a atras atentia Monica Macovei.

In opinia sa, pentru a eficientiza lupta anticoruptie, autoritatile din Romania trebuie sa puna accent pe verificarea conflictelor de interes in cazul demnitarilor, acordarea de contracte publice, confiscarea averilor ilicite, finantarea partidelor si verificarea integritatii judecatorilor.

Intrebata daca s-ar putea vedea din nou in fruntea Ministerului de Justitie de la Bucuresti, Macovei a raspuns ca "mai degraba nu".

"Nu am fost niciodata afliata politic si nici nu am ambitii politice. Nu am regretat niciodata ca am vazut din interior cum functioneaza o guvernare, dar eu vreau sa raman independenta", a accentuat fostul ministru.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Monica Macovei Justitie, #Macovei critica coruptia , #justitie