Ponta: Acum Monica Macovei pleaca la Bruxelles si putem sa ne facem treaba

Luni, 18 Mai 2009, ora 13:07
2014 citiri
Ponta: Acum Monica Macovei pleaca la Bruxelles si putem sa ne facem treaba

Victor Ponta, ministrul responsabil de relatia cu Parlamentul, nu a ezitat sa o atace luni pe Monica Macovei, fostul ministru al Justitie, precizand ca acum se duce la Bruxelles pentru ca acolo sunt mai multi bani, iar Guvernul poate adopta linistit codurile respinde de ea in 2004.

"Prin cele doua Coduri incercam sa reparam ce a stricat acum patru ani doamna Monica Macovei. Acum doamna se duce la Bruxelles ca sunt mai multi bani acolo si putem sa ne facem treaba. Acum suntem insa prinsi dupa acesti ani pierduti de termenele din rapoartele UE pentru tara", a declarat social democratul.

Social democratul a precizat ca in raportul interimar al Uniunii Europene pe Justitie, din februarie, Romania trebuia sa indeplineasca 14 puncte, din care doua tineau de Parlament. Acesta a precizat ca Parlamentul si-a indeplinit saricinile: adoptarea codurilor si rezolvarea dosarelor politice.

"Parlamentul a rezolvat dosarele politice. Chiar si dosarului lui Serban Mihailescu. El are termen pe data de 27. Am discutat si codul penal si civil in mai putin de doua luni si acum incercam sa prindem ultimul termen care este 15 iunie. Guvernul va merge pe procedura mai rapida a asumarii inainte de 15 iunie ca sa fie luate in considerare de Uniunea Europeana", a mai declarat ministrul pe relatia cu Parlamentul.

Victor Ponta a declarat ca ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, va face marti un raport in fata Comisiei Juridice de la Senat.

"Daca aveam un ministru responsabil si interesat scapam de probleme. Sper de data asta sa avem coduri si sa le punem in Parlament. Cele doua forme propuse de Guvern vor fi retrase ca sa nu fie respinse de Parlament. Formele rescrise, recorectate si instituite de membrii celor doua comisii sunt cele pe care Guvernul o sa si le asume, ca sa scurteze timpul procedurilor parlamentare", a mai precizat Ponta.

Presedintele comisiei juridice a Senatului a precizat ca orice observatie pertinenta propusa de ONG-uri in cele doua saptamani pana la asumare vor fi incluse in textul codurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Monica Macovei, condamnată la şase luni de închisoare cu suspendare pentru accidentul de la Mangalia
Monica Macovei, condamnată la şase luni de închisoare cu suspendare pentru accidentul de la Mangalia
Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a fost condamnată, vineri, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru accidentul de la Mangalia, în urma căruia un motociclist a fost rănit....
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Victor Ponta, #Monica Macovei, #asumare coduri , #justitie