Ziare.com

TV Ziare.com - Macovei: Acumularea ilegala de avere ar trebui sa fie infractiune

de Livia Stroie
Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 20:03

   

TV Ziare.com - Macovei: Acumularea ilegala de avere ar trebui sa fie infractiune
Trebuie introdusa infractiunea de acumulare ilegala de avere, astfel incat cei care au averi pe care nu le pot justifica sa fie trasi la raspundere, a declarat vineri, la TV Ziare.com, fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei.

In loc de impozitul pe averi mari, propus de social-democrati, se poate prevede ca acumularea de averi care nu pot fi justificate sa devina infractiune, iar averile confiscate. Mai precis, cine are o avere pe care n-o poate justifica in raport cu cea declarata sa fie tras la raspundere.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Monica Macovei.

"Cred ca asta ar rezolva foarte multe probleme", a declarat Macovei, adaugand ca in Romania exista o prevedere care specifica faptul ca dobandirea ilicita se prezuma.

"Aceasta prevedere nicaieri in lume nu mai exista, dar politicienii nostri tin cu dintii si cu degetele de aceasta prevedere care ii salveaza de foarte multe lucruri", a europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei.

Deputatul PSD Mugurel Surupaceanu a depus miercuri la Parlament un proiect de lege pentru instituirea din 2010 a impozitului anual de 0,5% asupra valorii nete a averii persoanelor fizice care depaseste pragul de 500.000 euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2736 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
34 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

SOLUTIE IMPOTRIVA IMBOGATIRII ILEGALE

In Romania in 20 de ani dupa revolutie s-au insusit ILICIT aproape 1000 de miliarde de euro. Aceasta Imbogatire ilicita este cauza saraciei pentru majoritatea romanilor.
Exista mai multe solutii impotriva imbogatirii ilicite. In Romania NU se poate aplica nici una dintre acestea, pentru ca in CONSTITUTIA croita dupa chipul si asemanarea "iliescienilor" emanati dupa revolutie, exista un articol care "stabileste" prin lege, ca orice avere are caracter licit. Nici o institutie a statului nu poate interveni asupra unei averi, pe motivul ca ea ar fi ILICITA, pentru ca articolul cu pricina sustine ca toate averile sunt LICITE. Asta si-au votat parlamentarii nostrii in Constitutie.
CONSTITUTIA ROMANIEI
Articolul 44, Aliniat 8
"Averea dobandita licit nu poate fi confiscata. Caracterul licit al dobandirii se prezuma."

Pentru cine nu cunoaste termenul de "a prezuma" acesta inseamna: a estima, a crede, a presupune, a socoti.
Deci, nimeni in sensul acestui articol al Constitutiei, nu se poate atinge de nici o avere. Ele pot fi atacate, numai prin demonstrarea unor fapte penale, prin procese penale care ajung in instanta foarte greu, de obicei primesc NUP. Care ajung la judecata pe fond, sunt intarziate, amanate ani si ani de zile, de catre magistratii santajabili, pana la termenul de prescriptie.
Solutia pentru Romania, fara procese penale, fara condamnari si arestari, ar fi:
1. Schimbarea art. 44, alin.8 din Constitutia Romaniei, numai cu eliminarea enuntului "Caracterul licit al dobandirii se prezuma."
2. Emiterea unei legi care sa prevada ca averea sau parte a averii acumulata, care nu poate fi justificata sa fie:
- CONFISCATA sau
- IMPOZITATA cu 80%.
Societatea civila poate sustine si initia un referendum pe aceasta tema sau poate chiar initia un proiect legislativ pe care sa-l introduca in Parlament.

 

macovei il vrea la puscarie pe basescu

daca e asa, inseamna ca macovei vrea sa bage la puscarie clanul basescu.

 

"Acumularea ilegala de avere ar trebui sa fie infractiune "

Pai atunci si ea macoveica a comis o gramada de infraciuni.....Ea nu a fost in stare de nimic si acum cand e pe bara da lectii.......e tarziu....ea crede ca toata lumea e proasta numai ea e desteapata(eventual si besi)...........

O "tinara naiva" ...

Oho, daca s-ar pune in practica ceea ce propune d-na respectiva - "acumularea de averi ilicite, sa fie considerata infractiune" - si ca urmare pedepsita, ar trebui ca mai ult de jumatate din Guvernul Boc, mai mult de jumatate din Parlament, primari, prefecti si ce s- mai gasi, sa fie "legati"....D-na este o "tinara naiva" (?) Nu stie care cum si ce are, sau sufera si dumeaei de o usoara amnezie ?!

Monica Macovei este mana de fier a justitiei romanesti ! Daca i se da si mana libera va face destula curatenie !

.

Abureli

Macovei este unsa cu toate alifiile dinainte de '89 si in scopul manevrarii,aburirii cetatenilor,pentru a strange capital politic lanseaza bombe fara focos.Dai inainte ca la noi asta tine.

Lasa gandirea de fier la trecut

Acum am inteles de la ;opus;(gandirii corecte)de ce are nevoie justitia in Romania.Dupa el de o nou Ana Pauker dar de nationalitate Romana.Nea oposumule s-ar putea ca mainile de fier sa aduca si garda de fier si capul de fier si pe noi in fier.Poate esti de acord sa avem capete si maini normale ca sa le putem strange si mangaia,fierul nu merge.

wert

Basescu: Monica, ce vrei sa spui cu declaratia asta? La cine te referi?

Macovei: La Nastase, evident!

Basescu: Da' tu, alta treaba nu ai? Aia in Macedonia nu mai au nevoie de tine?

Macovei: Sefu', mi-ai promis ca ma pui la justitie...

Basescu: Eu te-am intrebat de Macedonia...

re: Wert

Nu, il vrea pe Bombon, pe D.I.P., pe Agaton (agricultorul de palmieri), pe Mitrea pentru comisioanele din privatizarile de success...etc.. la Mititica..credeam ca e evident.

Legea 18

Nu este abrogata de ce nu se pune in practica?
Vedem zilnic zeci,sute de cocalari care din furt,santaj,trafic de orice +alte infractiuni ridica in 3 luni un ditamai palat de ce nu ii intreaba nimeni?
ex.Anglia-ai cumparat o casa foarte bine ce venituri ai declarat la fisc pt.care ai platit impozit=150.000 lire OK casa valoreaza 300.000 lire restul ii justifici daca nu ai sehestru pina achiti impozitul daca nu il achiti casa este vinduta si 150000 pe care ii ai justificati ii iei inapoi restul intra in trezoreria statului.Sa vedem pe alde Ady Minune,guta,Salam se inghesuie sa plateasca impozitele ?si nu numai ei mai sunt si sotiile de politicieni,politisti,judecatori,procurori...

 

Vai Vai Vai

ce ai stat a spune pai noi suntem in Anglia?Pai la averi i- ai uitat pe 90% din politicieni,incepind cu cirmaciul prim si neamul lui si pina la indivizi ca Mazare,Vintu ,Becali ,voiculescu,Penescu ,Mititelu etc etc Daca i-mi prind mintea adun vreo 2-300 in 2-3 ore de munca.Si cine crezi ca plateste puscariile ??Sau facem ca englezi si i trimitem in Australia ??

Tudor

in 2007, guvernul a propus o lege prin care acumularile de avere ce nu pot fi justificate, sa fie impozitate automat.
dna Macovei, "cavalera" dreptatii, nu a sustinut pe "tanarul mafiot" Chiuariu...
nici marele om de stat, Boc, nici ciracii sai din PD nu au sustinut initiativa...

Oare de ce?

De ce ar fi acum, dupa 3 ani, de acord bogatii PD-L?

Tudore

ce bine zici tu.Ar trebui sa facem un referendum pentru aplicarea legii 18 neabrogate?(cine sa vegheze la aplicarea ei? slujbasii statului?) Necazul mare este ca,corb la corb nu-si scoate ochii.(vai ce satisfactie as avea sa calc pe ochi de corb)

Legea 18 este abrogata

A fost inlocuita cu o alta lege emisa pe usa din spate, de catre Parlamentul Romaniei, condus in 1996 de Adrian Nastase. Guvernul care se face raspunzator de legalizarea jafului in Romania a fost cel condus de Nicolae Vacaroiu.

Claritate

ce inseamna acumulare , de 500 de ori salariul mediu pe economie? ar fi munca unui angajat cu salariul mediu de pe vreo 40 de ani de vechime.Pai atunci cred ca vom aresta vreo 20.000 de infractori pe putin si printre accestia ori fi si numu cum: Becali,Vadim,Vintu,Nastase da si Basescu de 3 ori si Mircea si Traian si Notarita cu apartamentul de 800.000 Euro,Boureanu,etc etc Chiar asta vreti doamna Macovei ?? Las-o jos ca macane ,asta nu va fi niciodata.

 

A ACUMULA

acumula - ACUMULÁ, acumulez, vb. I. Tranz. A aduna, a strange, a concentra, a imagazina. – Din fr. accumuler, lat. accumulare. ACUMULÁ vb. 1. a (se) aduna, a (se) concentra, a (se) inmagazina, a (se) strange. (A ~ o mare cantitate de energie.) 2. v. tezauriza. 3. v. economisi.

Averile sau partile din avere "acumulate" anual de exemplu, care nu pot fi justificate, sa fie:
CONFISCATE sau
IMPOZITATE cu 80%!
Aceasta solutie nu presupune procese penale. Nu inseamna nici condamnari penale si cu atat mai putin ARESTARE, deci poate fi foarte rapid si eficient aplicata, daca va exista vointa politica.

alooo.....

Tanti aceasta, nu o fi avand treba la parlamentul european? Vad ca mai mult da declaratii pri Romania.
Oare pe ce bani se plimba? Intreb si eu ,nu ma prea pricep.Vad ca lauda intruna pe vajnicul carmaci. Numai ei sunt buni in aceasta tara.

 

corecta problema

Asa cum pune problema este corect, dar sa se aplice legea pentru toti. Daca L 18 este ceausista(comunista) sa se supuna aprobarii alta modificata la noile conditii, dar sa se respecte si sa se aplice la toti, conform Constitutiei,,nimeni nu-i mai presus de lege"

 

Da sa se aplice legea 18.

cu exceptia celor care ne conduc.Ar fi inuman sa le iei bruma de avere.

Prapadel

Iarasi ai aparut,tu si macovei sinteti de acord!Is to late,dupa ce v-ati facut averi toti pupincuristii lui basescu mersi.

Sunt de acord dar e o mica problema

Confiscare nu e o idee rea dar nu voi fi niciodata de acord ca cetatenii sa trebuiasca sa demonstreza ca sunt nevinovati.
E aici un principiu pe care nu ar trebui niciodata sa-l abolim - principiul de nevinovatie. Este datoria organelor abilitate sa demonstreze ilegalitatea si nu a cetateanului sa-si demonstreze nevinovatia...
Altfel riscam sa creeam un precedent foarte periculos.

eroare de gandire

Nu se pune problema de NEVINOVATIE sau VINOVATIE!
Probabil stiti mai bine ca mine, dar este mai usor sa ne ascundem dupa cuvinte.
Pentru averea LICITA se plateste impozit. Daca detii un bun, fie el teren, imobil, bani in banca, etc. si nu platesti impozit sau nu poti arata sursa legala din care provin, aceste averi sau parti din averi sunt ILICITE.
In acest moment, nimeni nu poate controla o avere pentru ca toate se prezuma ca este LICITA. Prin Constitutie, Art.44, alin. 8 caracterul LICIT al averilor se PREZUMA!

sa se inceapa cu marii corupti

Din pacate chiar daca ar fi asa cum spuneti nu s-ar aplica decat pentru cei sarmani, politicienii ar scapa ca de fiecare data, uitativa la Nastase! cu toate dosarele lui de coruptie si de furt scapa basma curata. Dar aici se potriveste ca o manusa fabula lui Grigore Alexanrescu "Cainele si catelul" (citez ultima parte)"
- "Noi, fratii tăi? răspunse Samson plin de manie,
Noi, fratii tăi, potaie!
O să-ti dăm o bătaie
Care s-o pomenesti.
Cunosti tu cine suntem, si ti se cade tie,
Lichea nerusinată, astfel să ne vorbesti?"
- "Dar ziceati..." - "Si ce-ti pasă? Te-ntreb eu ce ziceam?
Adevărat vorbeam,
Că nu iubesc mandria si că urăsc pe lei,
Că voi egalitate, dar nu pentru cătei."
Aceasta intre noi adesea o vedem,
Si numai cu cei mari egalitate vrem.

 

lionel

paiul din ochiul lui Nastase este preocuparea principala a pd-l.
barna este in alta parte; iti dau 10 puncte daca numesti corect cei mai corupti 5 politicieni ai momentului...

Justitia stie!

S'am pardon... scuzati... cucoana!

Este infractiune!!!
Si asta nu de maiine, nu de azi sau de ieri, ci din totdeauna.
Numai ca la securitate si SRI si alte institutii, ordinul trebuie executat "prin orice mijloace"; daca-i ordin sa te imbogatesti, te imbogatesti, n-ai incotro (asta e a mai a drrrrracu' lege, pe care civilii trebuie s-o extirpe pana nu mor de inanitie).

 

doamnei MONICA MACOVEI,

SANTETI DE ADMIRAT, FELICITARI SI TOATA STIMA,
PACAT CA NU AVETI MAI MULT SPRIJIN IN LUPTA CU ZECIILE DE MII DE SACALI IMBOGATITI PESTE NOAPTE, SPRIJINITI DE ROMANII NAIVI SI CEI CE NU SAU DESTEPTAT NICI DUPA 20 DE ANI.

 

pai si cine impiedica legea?

inainte de a parasi lumea binecuvantata as dori sa vad si asta........ca intra toti la puscarie.cei care nu-si pot justifica averile uriase acumulate numai ei stiu cum..........hai sa radem bine inainte de a merge la culcare asa ne mai deconectam.la anul si la mai multi.......hotzi!

 

TREBUIE

SA CAUTAM A INVATA LIMBA ROMANA...
"TV Ziare.com - Macovei: Acumularea ilegala de avere ar trebui sa fie infractiune"
TRADUCERE DIN LIMBA ROMANA IN LIMBA ROMANA :
TV Ziare.com - Macovei: "Acumularea ilegala de avere TREBUIE sa fie infractiune"
CE ATATA EZITARE ! D-NA Macovei ! Acumularea ilegala de avere "ESTE INFRACTIUNE"

 

Acumularea de avere este infractiune daca se demonstraza ca este ilegala

Doamna Macovei vorbeste de situatia in care nu se pot demonstra mijloacele ilegale de acumulare a averii nejustificabile, si cere in plus sa se considere infractiune si simpla acumulare de averi care nu pot fi justificate, fara a se proba modul ilegal prin care s-au acumulat. Sigur ca o astfel de lege nu ar fi niciodata adoptata de parlamentul actual, ar crea probleme multor parlamentari si nu numai.

Dragi tovarasi si pretini

Ne-am adunat aici,sa nu fim imprastiati.
Ce zice Macovei e una,ce se intimpla in lumea reala e alta.
Legislatiile din lumea intreaga sint de a proteja pe cei cu bani si hotii lor.Nu mai visati la adevar si realitate,ca daca nu sa intimplat nimic de mii de ani incoace,credeti ca se va intimpla acum?Cei cu bani,vor cumparat legislatia,si asta se intimpla peste tot in lume.

 

PĂI BINE

SI CINE AR TREBUI SĂ CREEZE LEGILE RESPECTIVE ?
- INFRACTORII AFLAŢI LA GUVERNARE (ORICARE GUVERNARE!) ?
SI CINE AR TREBUI SĂ VOTEZE LEGILE RESPECTIVE ?
-INFRACTORII DIN PARLAMENT ?
SI CINE AR TREBUI SĂ JUDECE DUPĂ LEGILE RESPECTIVE ?
- INFRACTORII DIN MAGISTRATURĂ ?
SI CINE AR TREBUI SĂ APLICE SANCŢIUNILE LEGILOR RESPECTIVE ?
- INFRACTORII DIN M.A.I. ?
SI CINE AR TREBUI SĂ SUPORTE CONSECINŢELE LEGILOR RESPECTIVE ?
- INFRACTORII DIN ROMÂNIA ?
HAI CĂ GLUMIŢI. PĂI EI REPREZINTĂ MAJORITATEA ALEGĂTORILOR SI A ALESILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

ERATĂ:

MAJORITATEA CARE SE PREZINTĂ LA VOT !

CRIMA NEPOTISMULUI SI FAVORITISMULUI (DIRECT SAU INDIRECT)---O PRACTICA ANTI-DEMOCRATICA!!!

Re: RASPUNS lui "tudor65" si lui "opus9"....

Draga "Tudor65" si "Opus9":

Sint de acord cu voi! In tarile cu o democratie avansata (USA, Canada, Australia, Anglia, de exemplu), practica nepotismului si favoritismului (in direct sau indirect) este criminalizata (vezi, USA's Federal Criminal Code, Titlul 18, Sec. 211, de exemplu--18 USC 211). Aceasta este de multi ani! Cei ce sint "detectati" de "politia fiscului"--IRS in SUA, de exemplu) ca s-au imbogatit din afacerile cu Statul(direct sau indirect--aceasta este cheia!!!) sunt audiati si trimisi in fata "Marelui Juriu" (12 Cetateni care au putere constitutionala sa condamne), si mai departe in puscarie! Marele Juriu, nu scuza pe NIMENI--poti sa fii miliardar sau guvernator, sau Senator, sau Congressman....pe cei 12 Cetateni nu-i intereseaza ce "rang" ai in viata! Nici Presedintele nu se amesteca in treaba Marelui Juriu, dapaimite organele de Procuratura sau Tribunalele Superioare! Ce a DECIS MARELE JURIU este "litera de lege" in cazul respectiv!!!
In Estul Europei, inclusiv Romania si Rusia, majoritatea oligarchilor si baronilor de toate culorile (cum a fost Kodorkovski, de exemplu--pe care Administratia lui Putin l-a trimis la puscarie!) s-au imbogatit din afacerile cu Statul! In Vest asa ceva este incomprehensibil...si mai ales de asa natura ca si Kodorkovski!!! Mai recent, D-l Mihail Gorbaciov si-a exprimat ofensa lui la TV-CNN, cum ca oligarchii Rusi "de pe linga Casa Alba" din Moscova fura ca in codru averea Statului Rus si o alieneaza prin Europa, cumparind proprietati si altele de astfel, iar infrastructura poporului Rus care trebuie sa beneficieze de aceste "venituri furate" de oligarchii Rusi (direct sau indirect) ramane nerealizata! In Romania, ca si in Rusia, oligarchii si baronii de toate culorile, au aparut in mai toate aspectele economiei nationale, in timp ce infrastructura si economia tarii SUFERA an dupa an...de vre-o 20 de ani! Unii oligarchi mai "creativi" au tupeul sa-si "transfere" averea "offshore", adica sa se mute cu tot cu avere afara din Romania---sub nasul organelor de politie fiscala Romana! Asa nu se mai face progres pe calea democratiei reale! Justitia este sufocata, si ca rezultat populatia saraca continua sa traiasca in mizerie an dupa an! Pentru ei, milioanele de ei, dreptatea sociala este inca un vis nerealizat! Ei platesc 2$ pentru un litru de benzina (poporul din SUA plateste 70 de Centi--3/4 de dolar!). Aceasta este justitie sociala de tip democratic si dreptate economica care Estul Europei se uita la noi de vre-o 20 de ani si nu inteleg de ce la noi "dreptatea economica si sociala" imparateste de zeci si zeci de ani...si foarte multi Est Europeni ar vrea sa locuiasca in SUA!!!

 

Vai de mine ,dna Macovei!

Ce termen ELEGANT ati găsit pentru furt!
Hotii nostri din averea statului,sunt niste ACUMULATORI !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor