Wikileaks - Monica Macovei, in 2007: Lucrurile nu merg bine in Romania

Marti, 29 Martie 2011, ora 08:56
1868 citiri
Wikileaks - Monica Macovei, in 2007: Lucrurile nu merg bine in Romania

Monica Macovei a plecat din Romania in 2007, pentru a lucra ca si consilier anticoruptie, spunand ca are prea multi dusmani, din pricina strategiei anticoruptie. Inainte insa, a mers la ambasada Statelor Unite unde a vorbit cu colaboratorii sai despre situatia din Romania, arata telegramele Wikileaks.

Monica Macovei a vorbit cu oficialii americani despre faptul ca politicienii doresc "crearea unei Agentii Nationale de Integritate ineficiente care nu ar ameninta reteua traditionala de interese politice si de afaceri", informeaza Jurnalul National.

Macovei a rezumat situatia din Romania ca "not going well" si a mai spus ca intentia Guvernului este sa ii schimbe pe procurorii importanti, precum Doru Tulus. Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a cerut Comisiei Europene ca raportul de monitorizare din 27 iunie sa inlature orice apreciere legata de Directia Nationala Anticoruptie, adauga aceasta.

Monica Macovei a fost sceptica in ceea ce priveste independenta Curtii Constitutionale, notand ca judecatorii din vechea garda au luat decizii dezgustatoare printre care si cea in urma careia dosarul lui Ion Iliescu a fost reluat.

Aceasta adauga ca, in ceea ce priveste legea achizitiilor publice din 2006, multi politicieni voiau numai contracte directe, iar in februarie 2007 a fost suspendata legea insolventei pentru 28 de companii, care au primit ajutor de stat in loc ca administratorii sa fie anchetati.

Monica Macovei a plecat ulterior sa lucreze in Macedonia, pe post de consilier anticoruptie, platit de Marea Britanie.

Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
Florin Manole, liderul PSD Sector 1, a declarat marţi, 23 iulie, că nu crede că există niciun scenariu viabil în care premierul Marcel Ciolacu să îl desemneze comisar european pe...
Rareș Bogdan, ales vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European
Rareș Bogdan, ales vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirmă, marţi, 23 iulie, după ce a fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) a Parlamentului European, că este un succes major...
#Monica Macovei, #Macovei bine Romania, #Macovei coruptie , #justitie
Comentarii
Poza ulivia
ulivia
rank 1
MONICA MACOVEI SE AUTOACUZA,ALATURI DE BASESCU TRAIAN ESTE RASP[UNZATOARE DE DISTRUGEREA DOSARULUI FLOTA, DAR ESTE ACUZATA SI INTERNATIONAL DE CORUPTIE.
  1. Ciolacu nu-l va desemna niciodată comisar european pe președintele Iohannis, susține un oficial PSD. "Scenariul este improbabil"
  2. Rareș Bogdan, ales vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European
  3. Înalt oficial din Guvernul SUA la București: ”Statul român are potențialul de a deveni un important hub regional în domeniul energiei”
  4. Dan Barna a fost ales vicepreședintele grupului Renew din Parlamentul European. Poziția dobândită de Vlad Voiculescu
  5. De ce a fost dată afară din AUR Diana Șoșoacă. Explicația oficială
  6. Alexandru Rafila, investigat de procurorii lui Kovesi. USR: ”A tăiat 740 de milioane de euro de la construcţia de spitale şi a dat pentru consultanţă”
  7. AUR, acuzat că păcălește alegătorii români pentru a le colecta datele personale. ”Este versiunea 2024 a Caritas”
  8. Carmen Dan se leapădă de Liviu Dragnea: ”Nu mai pot urma o himeră”
  9. Cristoiu despre Marcel Ciolacu la prezidențiale: "Vrea o rezoluţie a congresului PSD care să-i ceară să candideze"
  10. Geoană, acuzat că face campanie electorală ilegală folosind însemnele NATO: ”Nu exclud declanșarea unor investigații de natură penală”