Macovei, despre Iohannis: Sa ai intalniri cu Ponta si sa nu spui nimic...poate fac un weekend impreuna

Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 19:00
4850 citiri
Macovei, despre Iohannis: Sa ai intalniri cu Ponta si sa nu spui nimic...poate fac un weekend impreuna

Monica Macovei l-a criticat pe presedintele Klaus Iohannis ca nu a dezvaluit detalii din timpul discutiilor pe care le-a avut cu premierul Victor Ponta in ultima perioada.

"Cred ca au spus ca nu au fost intalniri politice. Daca nu sunt intalniri politice, nu cred ca discuti meciuri. Discuti chestiuni administrative. Daca le discuti pe astea, trebuie sa le comunici. Daca presedintele decide sa se duca la sedintele de Guvern si apoi comunica ce s-a intamplat. Putea sa aleaga aceasta cale constitutionala: 'Am fost la Guvern, am stat atat si am adoptat legea aceasta'. Era un lucru legal si transparent.

Intalnire intre patru ochi la Cotroceni: Iohannis-Ponta, fata in fata

Trebuie sa comunici. Se intalnesc presedintele si premierul. Sa ai intalniri cu Ponta si sa nu spui nimic... As vrea sa stiu si daca a discutat chestii private, daca isi fac un weekend impreuna. La aceste functii nu mai exista viata privata", a declarat europarlamentarul, intr-o emisiune Adevarul Live.

Macovei: Unele declaratii ale lui Iohannis sunt periculoase. Poate ca a fost prost sfatuit

Monica Macovei a comentat si prestatia pe care a avut-o Klaus Iohannis la debutul mandatului, spunand ca a inceput bine, dar modul in care continua lasa de dorit.

"A inceput bine, cu cererea de respingere a legii gratierii, apoi aceste lucruri m-au descurajat. Merge pe dorinta majoritatii politicienilor. Este contrar a ceea ce a acceptat intre turul I si turul II, acele zece porunci.

O sa fac opozitie, daca trebuie, desi nu mi-am propus asta. O mare doza de incredere mi-am pus in el. Suntem obiectivi mai departe. Ne uitam la ce face", a spus fostul candidat la alegerile prezidentiale de anul trecut.

Iohannis si Ponta, prima intalnire din 2015

Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au intalnit de mai multe ori de cand fostul primar al Sibiului a preluat mandatul de presedinte, iar premierul a declarat in repetate randuri ca intentioneaza sa poarte discutii in fiecare saptamana cu acesta, pentru ca asa arata o relatie institutionala normala.

Citeste si:
A început votul pentru preşedinţia USR. Cine sunt candidații înscriși în cursa internă
A început votul pentru preşedinţia USR. Cine sunt candidații înscriși în cursa internă
Miercuri, la ora 10:00, a început votul online pentru preşedinţia USR. Preşedintele USR este ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se desfăşoară în perioada 6-10...
Dubla măsură a lui Iohannis: Plagiatul lui Ponta versus plagiatul lui Ciucă. Ce spunea președintele în 2014 VIDEO
Dubla măsură a lui Iohannis: Plagiatul lui Ponta versus plagiatul lui Ciucă. Ce spunea președintele în 2014 VIDEO
Klaus Iohannis, președintele României, a fost extrem de critic în anul 2014 față de lucrarea de doctorat plagiată a lui Victor Ponta, comparativ cu reacția pe care a avut-o în cazul...