Macovei, fara dileme la alegeri: E simplu, ne ducem spre dictatura, teroare si saracie sau nu

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 10:57
5036 citiri
Macovei, fara dileme la alegeri: E simplu, ne ducem spre dictatura, teroare si saracie sau nu
Foto: Realitatea TV

Monica Macovei a vorbit, marti dimineata, despre alegerea pe care romanii vor trebui sa o faca in competitia finala a prezidentialelor, intre Victor Ponta si Klaus Iohannis, sustinand ca primul va duce Romania catre "dictatura, teroare si saracie".

"Pentru mine e foarte simplu, ne ducem spre dictatura, teroare, saracie si indepartarea de Vest sau nu, asta e alegerea in acest moment", a declarat Monica Macovei, dupa o intalnire cu presedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, care are zilele acestea intrevederi in tara noastra cu reprezentanti ai dreptei.

Presedintele PPE cere partidelor de centru-dreapta, inclusiv UDMR, sa-l sustina pe Iohannis (Video)

Fostul candidat la alegerile prezidentiale a spus ca Daul a insistat pe justitie, anticoruptie si stat de drept, iar singurul lucru prin care acestea pot fi mentinute este "sa castige Iohannis".

Referitor la scandalul dezbaterii dintre cei doi contracandidati, asupra careia ACL si PSD nu se pot pune de acord, Monica Macovei a declarat ca aceasta poate fi organizata "chiar aici, in parc".

Ponta: Il astept pe Iohannis la dezbateri. Sa vina si cu prompterul. Ce spune candidatul ACL

"Nu stiu a cui e vina, vad ca Ponta propune la RTV, la Antena 3, da dovada de aroganta...hai sa facem o dezbatere chiar aici, in parc", a precizat europarlamentarul.

Macovei a spus si ca demisia lui Titus Corlatean de la sefia Ministerului de Externe "nu va repara ceva substantial", in contextul in care demnitarul a plecat din fruntea institutiei dupa dezastrul de la votul din 2 noiembrie din diaspora, unde multi romani nu au mai apucat sa voteze, dupa ce au stat la cozi ore intregi.

Romanii din Europa: Demisia lui Corlatean, insuficienta

"Nu se va repara ceva substantial. A fost o bataie de joc intentionata, pentru ca (Ponta - n.red.) stia ca diaspora nu voteaza pentru el, sunt oameni destepti, care stiu ce inseamna munca", a mentionat ea.

Sprijin conditionat pentru Iohannis

Monica Macovei a anuntat, pe 5 noiembrie, ca este gata sa il sprijine pe Klaus Iohannis in turul doi, dar i-a pus o serie de conditii, pe care, la randul sau, candidatul dreptei le-a acceptat, spunand ca acestea sunt si obiectivele lui.

Macovei trage linie: Sprijin conditionat pentru Iohannis, plangere penala pentru Ponta

Iohannis raspunde cererilor lui Macovei. Macovei: Eu il voi vota

Tot atunci, Macovei a informat ca a depus plangere penala pe numele candidatului PSD la prezidentiale, precum si pe numele ministrului de Externe Titus Corlatean si ministrului pentru diaspora Bogdan Stanoevici, pe fondul problemelor la votul din strainatate.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Macovei Iohannis, #Macovei dictatura Ponta, #Macovei dezbatere parc , #Klaus Iohannis