Omul lui Macovei pentru Capitala a demisionat din fruntea Consiliului National de Integritate

Luni, 15 Februarie 2016, ora 17:48
2418 citiri
Omul lui Macovei pentru Capitala a demisionat din fruntea Consiliului National de Integritate

Ciprian Ciucu, candidat independent la Primaria Capitalei sustinut de Partidul M10, condus de europarlamentarul Monica Macovei, a demisionat din functia de presedinte al Consiliului National de Integritate (CNI).

"Candidatura mea la Primaria Bucuresti este o decizie personala, dar este o decizie care poate afecta si vulnerabiliza atat ANI, cat si CNI, le poate supune unor atacuri politice care ma vor tinti pe mine si nu doresc ca acest lucru sa se intample.

Nu vreau ca cineva sa spuna ca am avantaje de imagine pentru ca sunt candidat, dar in acelasi timp prezidez un consiliu care are rolul de a responsabiliza ANI", a declarat Ciprian Ciucu, citat intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

Ciprian Ciucu, omul lui Macovei pentru Capitala: Trebuie sa scoatem coruptia din Primarie

In cadrul CNI, Ciucu a reprezentat societatea civila.

"Le multumesc colegilor din cele 14 organizatii neguvernamentale pentru increderea lor, imi pare rau ca i-am reprezentat doar un singur an. Sper sa inteleaga ca nu fug de responsabilitatea pe care mi-au incredintat-o, ci, din contra, imi asum una la fel de importanta", a mai spus Ciucu.

Duminica, acesta si-a anuntat candidatura la Primaria Bucuresti, din partea formatiunii M10 a Monicai Macovei.

De ce trebuie sa plece Ciprian Ciucu din fruntea Consiliului National de Integritate al ANI

"Sa redam bucurestenilor placerea de a trai in orasul lor! Mai multe facilitati pentru petrecerea timpului liber, sistematizarea traficului cu accent pe transportul in comun, facilitarea accesului la educatie si ingrijire.

Sa punem Bucurestiul pe baze solide! Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare, demararea unui program realist de consolidare a locuintelor si identificarea, impreuna cu cetatenii, a unui model administrativ de secol XXI.

Sa eliminam coruptia si risipa! Transparenta totala a primariei, participarea cetatenilor la definirea prioritatilor administratiei publice, stabilirea si impunerea unor standarde de cost pentru cheltuielile si investitiile publice", spune Ciucu, referitor la programul sau pentru Bucuresti.

Cine este Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu este membru al consiliului director al CRPE. Potrivit descrierii de pe site-ul acestei institutii, Ciucu are o experienta bogata in sectorul non-profit, unde a lucrat pentru organizatii ca "Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile" si "Centrul Educatia 2000+", parte din Soros Open Network.

De asemenea, a acordat consultanta in cadrul mai multor proiecte de asistenta tehnica (Banca Mondiala, Comisia Europeana, USAID, DfID, Unicef, Matra), pentru diferite agentii si ministere din Romania, Republica Moldova si Georgia.

Candidatul-surpriza al Monicai Macovei pentru Primaria Bucuresti

In perioada 2007-2013 a fost lector invitat la Universitatea Bucuresti unde tinut cursul de managementul proiectelor in cadrul Departamentului de Studii Europene al Facutatii de Litere, mai arata sursa citata.

In februarie 2015, Ciucu a fost ales sef al Consiliului National de Integritate.

F.N.

Citeste si:
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Guvernul Cioloș urmează miercuri, 20 octombrie, să fie supus la vot, începând cu ora 10.00. În contextul în care șansele ca executivul să fie învestit sunt aproape nule, următorii pași...
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Senatoarea Diana Șoșoacă a postat pe Facebook un mesaj care anunță moartea preotului Daniel Măcriș, fostul ei duhovnic. În vârstă de 40 de ani, acesta a fost găsit făra suflare în...
Sursa: Ziare.com