Comisia lui Macovei: 32 de candidaturi, aviz negativ. 12 candidati inlocuiti

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 15:21
3652 citiri
Comisia lui Macovei: 32 de candidaturi, aviz negativ. 12 candidati inlocuiti

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a transmis ca nu mai putin de 32 de candidaturi din partea Aliantei Romania Dreapta pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie au primit aviz negativ de la Comisia de Etica, iar 12 dintre candidatii respinsi au fost deja inlocuiti.

Macovei a votat impotriva candidaturilor lui Oltean, Udrea si Anastase - surse

"Comisia de Etica a analizat pana acum, pe baza criteriilor de integritate, 476 de candidaturi pentru care a primit documentele solicitate prin scrisoarea transmisa co-presedintilor Aliantei Romania Dreapta (ARD), pe 16 septembrie 2012.

Comisia de Etica a dat aviz negativ pentru 32 de candidati propusi de ARD. Pana in acest moment, partidele din ARD au decis sa inlocuiasca 12 candidati dintre cei respinsi. Cateva contestatii sunt pe rol", noteaza Monica Macovei, intr-o postare pe blogul sau, in care prezinta rezultatele partiale ale evaluarilor Comisiei de Etica, transmise liderilor ARD.

Udrea si Anastase au trecut de Comisia de Etica. 24 de candidati, respinsi

Potrivit fostului ministru al Justitiei, evaluarea candidaturilor s-a facut pe baza informatiilor transmise de candidati si prin verificari la Registrul Comertului, pe site-urile oficiale de licitatii si ale institutiilor publice care au contracte publice, dar si pe baza comunicarilor oficiale si documentelor aflate pe paginile de Internet ale Agentiei Nationale de Integritate, ale parchetelor si in baza de date a Portalului instantelor de judecata.

Comisia de Etica va face publice rezultatele evaluarilor la finalul verificarii tuturor candidatilor de la care a primit dosare complete, fiind alcatuita din cate un reprezentant al PDL, PNTCD, FC si PNR, plus presedintele, iar deciziile s-au luat prin regula votului majoritar, fiecare membru avand drept la un singur vot, mai afirma Monica Macovei.

ARD finalizeaza listele la parlamentare - 30 de candidati inca la comisia de Etica

Liderul senatorilor PDL, respins de comisia Macovei. Partidul a trecut peste decizie

Aceasta le-a recomandat liderilor Aliantei sa tina cont, in finalizarea listei cu candidatii ARD, de deciziile luate prin vot in Comisie si le-a solicitat sa transmita urgent Comisiei dosarele complete pentru candidatii pentru care nu au trimis si pentru cei pe care decid sa ii inlocuiasca.

"Nominalizarea candidatilor ARD a fost o decizie politica a partidelor din Alianta, iar decizia finala de includere pe lista cade in responsabilitatea acestora", a completat Monica Macovei.

F.N.

Citeste si:
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Liderul USR, Dacian Cioloș, susține că PSD și PNL sunt direct vinovate de comportamentul și dezvoltarea partidului AUR, despre care spune că este un partid ”fascist”. ”AUR confirmă...
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că a intrat în izolare după ce a primit rezultatul pozitiv al testului pentru Covid-19. Ministrul a precizat că are o...