Conflictul Monica Macovei - conducerea PDL, faza pe dreptul la microfon

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 11:32
2637 citiri
Conflictul Monica Macovei - conducerea PDL, faza pe dreptul la microfon

Dupa ce nu a fost lasata sa se adreseze cand a dorit la congresul PDL de sambata, Monica Macovei si-a reiterat online ideile despre justitie si statul de drept.

"PDL nu trebuie sa piarda nimic din ceea ce am castigat prin multe batalii: stat de drept, justitie independenta, institutii functionale, Romania in Uniunea Europeana. Asta am vrut sa le spun astazi membrilor PDL, la Conventia National", a notat pe blog Monica Macovei.

"Cred ca aliantele sunt bune daca ajuta dreapta si tara noastra. Dar nu cred in compromiterea valorilor noastre. Valorile in care noi, membrii PDL, credem si pentru care am stat pe baricade de cate ori aceste valori au fost in pericol. (...) Noi ne pastram convingerile si valorile. Noi nu le schimbam.

Ar fi un mare castig ca noua constructie sa preia ceea ce noi am castigat pentru tara prin fapte ireversibile, prin dovezi, si nu prin vorbe si cuvinte pe hartie", adauga Macovei, care mai indeamna membrii PDL sa nu lase pe nimeni "sa fure nici viitorul oamenilor, si nici viitorul nostru".

Mesajul sau vine si cu o nuanta de amenintare: "Nu voi permite ca valorile noastre sa fie compromise si nu voi fi niciodata de acord ca bataliile pe care le-am dus impreuna sa devina inutile. Daca asta se va intampla, imi rezerv dreptul de a reactiona si actiona. Sa nu pierdem sansa, in noua constructie, sa il batem pe mincinosul si hotul Ponta, ca sa scapam Romania".

Fuziunea PDL - PNL a fost votata. Cine a criticat-o si ce fel de presedinte vrea Iohannis

Conducerea PDL nu i-a dat cuvantul sambata, la finalul Conventiei Nationale, Monicai Macovei, relateaza Romania Libera.

Europarlamentarul s-a dus la presedintele Vasile Blaga si l-a intrebat de ce. Blaga l-a intrebat la randul sau pe secretarul general Gheorghe Flutur. "Pai, mai, Monica, m-am uitat special la tine si am zis: cine vrea sa ia cuvantul pe statut?", a spus Flutur. Macovei a raspuns: "Dar eu nu pe statut am dorit sa iau cuvantul! Ce ne-am inteles noi pe hol?".

Flutur a incercat sa explice ca Macovei trebuia sa se incadereze in program, dar ideea nu a fost acceptata de Macovei: "Deci v-ati stricat Conventia singuri! In momentul asta v-ati stricat Conventia", a acuzat sambata Macovei.

Macovei nu renunta la candidatura: Mai sper in inteligenta unor oameni din partid (Video)

Conducerea PDL si Monica Macovei nu se afla in cei mai buni termeni, dupa ce aceasta din urma a cerut, in repetate randuri, sa fie inclusa in procesul de selectie a candidatilor dreptei pentru prezidentiale. "Procesul de selectie a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricarei persoane care are sanse sa invinga PSD la alegerile prezidentiale", a spus Macovei.

Reactiile au venit imediat din partea colegilor sai de partid. Vasile Blaga a precizat ca Macovei nu poate candida cu sustinerea aliantei PDL-PNL, in timp ce Catalin Predoiu a apreciat ca Macovei si Razvan Ungureanu "forteaza desemnarea lor drept candidati PDL invocand sondaje, desi ultimul sondaj CSOP distribuit partidului si opiniei publice ii listeaza in urma mea".

Citeste si:
Proiectul USR pentru anularea amenzilor date românilor după intrarea în țară: ”Va repara o situaţie absurdă pe care autorităţile se fac că n-o văd”
Proiectul USR pentru anularea amenzilor date românilor după intrarea în țară: ”Va repara o situaţie absurdă pe care autorităţile se fac că n-o văd”
USR va depune un proiect de lege care prevede anularea amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului pentru intrarea în ţară şi restituirea banilor deja plătiți. Unul dintre...
Rareș Bogdan îl atacă pe ministrul Sănătății pe tema certificatului verde: ”A jucat cu ochii la sondaje, nu la sănătatea românilor”
Rareș Bogdan îl atacă pe ministrul Sănătății pe tema certificatului verde: ”A jucat cu ochii la sondaje, nu la sănătatea românilor”
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a criticat lipsa de acțiune a PSD, în special a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în ceea ce privește introducerea certificatului verde. Liberalul...