Indezirabilii utili ai PD-L

Autor:
Miercuri, 30 Decembrie 2009, ora 18:37
6888 citiri
Indezirabilii utili ai PD-L

Dincolo de prezentele enervante si, din nefericire, previzibile, in actualul Guvern, dezamagesc, cel putin la fel de tare, absentele.

Si poate ca doua dintre numele omise fara explicatii, desi au fost copios utilizate in campania electorala tocmai datorita competentei si potentialului lor electoral, ridica cele mai mari semne de intrebare.

Liviu Negoita, premierul indezirabil

Premierul din partea PD-L, socotit competent inainte de alegeri si chiar prezentat de Traian Basescu drept solutia care ar trebui sa multumeasca pe toata lumea,

a fost retras fara explicatii. Ar fi fost si greu de explicat renuntarea la Liviu Negoita, premier care ar fi prezentat cateva avantaje majore.

In primul rand, dl. Negoita are o performanta excelenta ca lider si administrator, dar si o imagine mult mai buna decat a lui Emil Boc, deja destul de uzat de guvernarea neperformanta alaturi de PSD.

Apoi, Liviu Negoita are sustinerea Bucurestiului, pierdut de Traian Basescu si PD-L.

Liviu Negoita nu a fost implicat in scandaluri politice, nu este baron, nu este prietenul baronilor, ba dimpotriva, si este foarte selectiv cu prezenta la televiziuni.

In plus, intr-un moment politic delicat ca acum, el ar fi reprezentat un semnal al schimbarii, al trecerii la o alta atitudine fata de exercitarea functiei publice si a profesiei de politician.

Dar Liviu Negoita are o mare problema in PD-L: nu este agreat de baroni pentru ca nu e mana in mana cu ei. De altfel, desi se bat sa candideze in sectorul trei al Capitalei de mana cu popularul primar, multi dintre greii partidului au incercat de cateva ori sa-l mazileasca pe Liviu Negoita, ultima data chiar inainte de campania electorala de anul acesta, dar s-au izbit de refuzul de la Cotroceni.

De aceasta data insa, se pare ca Traian Basescu s-a izbit de refuzul ferm al baronilor pentru care Liviu Negoita ar fi fost un premier autoritar si incontrolabil. Una e sa-l folosesti ca premier electoral si alta e sa-i dai puterea reala cu care sa-ti strice afacerile.

Iar dupa o victorie la limita, datorata in foarte mare masura aparatului PD-L, presat de calendarul FMI si avand-o de impus pe Elena Udrea peste un minister ravnit de alti "grei" si de UDMR, Traian Basescu a renuntat la Liviu Negoita. Probabil ca e mai mult adevar decat ne inchipuim in acel "sunt nevoit sa-l desemneze pe Emil Boc", rostit de presedinte spre dezamagirea inclusiv a multora dintre cei care l-au votat pe 6 decembrie.

Si pentru ca nu putea justifica credibil eliminarea lui Liviu Negoita, Traian Basescu a preferat grosolania de a retrage premierul desemnat fara o vorba de apreciere, ca si cum ar fi fost doar un detaliu electoral, de acum inutil si, desigur, indezirabil.

Monica Macovei, spinul de la Justitie

Logic si moral ar fi fost ca partidul si presedintele care au defilat o campanie intreaga cu reforma in gura sa fie repus in drepturi ministrul cel mai reformist si mai apreciat pe plan european pe care l-au avut vreodata. Cu atat mai mult cu cat in campanie au vampirizat cat au putut imaginea foarte buna a Monicai Macovei pentru a redestepta propriul electorat demobilizat sau trecut in tabara lui Crin Antonescu.

Cand colo, nici macar nu s-a pus problema renominalizarii Monicai Macovei la Justitie. Cum PSD si PNL nu aveau niciun cuvant de spus, nicio conditie de impus, Opozitia nu putea veni decat chiar din PD-L. Si ea nici macar nu este un secret cat timp n-au trecut decat cateva luni de cand Vasile Blaga o critica aspru pe Monica Macovei pentru ca nu lupta pentru partid, adica vede ca negrul e negru si albul, alb indiferent de directivele care vin din Aleea Modrogan.

Asa a facut Monica Macovei si pe cand era ministru si refuza pe banda rulanta ordonantele cu dedicatie emise si de ministrii liberali, si de cei democrati. Cum sa fi inghitit baronii si baronesele PD-L, de-abia instalati pe toata tarlaua, sa vina pe capul lor enervant de austera d-na Macovei si sa le tranteasca frumusete de aranjamente, care ilegale, care, de-a dreptul, neconstitutionale? De-abia l-au incalecat pe Catalin Predoiu, devenit un supravietuitor de profesie.

Profesionsiti "cu risc" de onestitate maxima au fost acceptati doar acolo unde nu pot produce "stricaciuni" importante: la Educatie, la Externe si la Agricultura. Marile absente din actualul Guvern ne arata exact care sunt limitele reformismului, onestitatii si principiilor PD-L si ale lui Traian Basescu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Monica Macovei ministru PDL, #Liviu Negoita premier retragere , #PDL
Comentarii
Poza UN_TARANIST
UN_TARANIST
rank 5
O incercare de a crea aura, acolo unde ea nu exista! Negoita, un individ sters, administreaza sectorul cel mai elevat al capitalei, Monica desi doreste sa para o ursuza incoruptibila, nu reuseste sa-si depaseasca conditia de Obtuza si Servila!