Macovei a depus motiunea "Reformistii": Facem politica prin bun simt, nu prin hotie

Vineri, 01 Martie 2013, ora 14:19
3384 citiri
Macovei a depus motiunea "Reformistii": Facem politica prin bun simt, nu prin hotie
Foto: Realitatea Tv

Europarlamentarul PDL Monica Macovei si-a depus motiunea, vineri, fiind insotita de ceilalti "reformisti" democrat-liberali, precum Cristian Preda, Teodor Baconschi si Sever Voinescu.

Macovei a afirmat ca a primit pana in prezent 400 de semnaturi de sustinere.

"Vrem sa dovedim ca prin fapte se poate si ca in politica se poate si prin bun simt, nu prin hotie. Urmeaza sa facem o sustinere in filiale, maine incepem cu Bucurestiul, capitala pierduta", a spus democrat-liberala.

Colegul sau din Parlamentul European, Cristian Preda, a sustinut ca prin aceasta motiune semnatarii sai se adreseza "celor care sustin capitalismul veritabil".

"Suntem dispusi sa reprezentam partea sanatoasa a capitalismului din Romania. Vrem o noua Constitutie, nu carpeala vechii Constitutii socialiste, reformulate de fesenisti. Vrem o Constitutie europeana, nu o Constitutie a fesenistilor din toate partidele. Vrem un partid mare, de 30 la suta, vrem sa fim patidul cel mai mare al centrului si al dreptei din Romania", a spus Cristian Preda.

Acesta nu s-a abtinut din a-l ataca pe presedintele PDL, Vasile Blaga, afirmand ca acesta "a recoafat motiunile din 2011 si 2012".

Cum vrea Macovei sa castige alegerile si sa formeze Guvernul - Interviu Ziare.com

Totodata, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a afirmat ca "PDL se afla la o mare rascruce si toti analistii, simpatizantii si membrii sai isi dau seama ca partidul are de facut o analiza fundamentala pentru relansare".

"Suntem hotarati sa ne jucam aceasta carte in interiorul PDL, suntem oameni care au experienta in administratie, oameni bine educati, cu contacte europene. Suntem si vom ramane impreuna, portile partidului se vor largi", a afirmat democrat-liberalul.

Blaga si-a depus motiunea pentru sefia PDL: Vrem sa castigam alegerile din 2016 (Video)

Nu in ultimul rand, fostul deputat PDL Sever Voinescu s-a declarat impresionat "de felul in care au raspuns membrii PDL si nu numai solicitarii noastre publice de a ne sprijini".

"Am primit sute de solicitari de la cei mai simpli membri ai partidului. Ne incurajeaza reactia diasporei, avem multe semnaturi din afara tarii. Organizatia PDL Munchen a fost alaturi de noi de la bun inceput. Cred ca acest prim raspuns pe care l-am primit din partea bazei partidului este mai mult decat incurajator si privesc cu optimism la campania care se va declansa imediat ce perioada de depunere a motiunilor se va fi incheiat", a spus Sever Voinescu.

Presedintele PDL Vasile Blaga si-a depus, joi, motiunea cu care va candida pentru un nou mandat de presedinte al partidului. "Ne propunem castigarea alegerilor si, desigur, participarea la guvernare", a anuntat Blaga.

Ideile principale ale motiunii, intitulata "Romania dreapta. Politica dicolo de lozinci", au fost prezentate de Vasile Blaga impreuna cu Gheorghe Flutur, Andreea Paul Vass si Raluca Turcan.

#Monica Macovei depus motiune, #Macovei motiune PDL, #Monica Macovei candidatura sefie PDL, #Monica Macovei motiune reformisti , #PDL