Macovei avertizeaza ca PDL se poate rupe daca alegerile nu sunt corecte

Sambata, 16 Martie 2013, ora 19:15
889 citiri
Macovei avertizeaza ca PDL se poate rupe daca alegerile nu sunt corecte

Europarlamentarul Monica Macovei, care candideaza la sefia PDL, a avertizat, sambata, ca partidul se poate rupe, daca alegerile din 23 martie nu vor fi corecte.

Monica Macovei a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, la prezentarea motiunii sale pentru sefia PDL, ca este convinsa ca oamenii din partid "nu vor fi de acord cu alegeri incorecte".

"Nimeni din grupul nostru nu a plecat la alt partid, ci au plecat din grupul de sustinatori ai lui Vasile Blaga. Daca se pune problema ruperii partidului, asta se poate intampla daca alegerile nu sunt corecte.

Sunt convinsa ca poporul partidului, oamenii din partid, nu vor fi de acord cu alegeri incorecte. Avem asemenea experiente proaste si semne de alegeri incorecte", a spus Macovei.

Ea a afirmat ca la prezentarea motiunii sale la Suceava au fost prezente 15 persoane care au spus ca sunt delegate la Conventia Nationala a PDL, dar ulterior a fost informata ca acestea nu erau, de fapt, delegati.

"PDL sa isi ceara iertare pentru greseli si sa mergem mai departe cu fata curata"

Macovei a mai spus ca PDL trebuie "sa isi ceara iertare" pentru greselile facute la guvernare, reprosand faptul ca reprezentantilor partidului le-a lipsit "compasiunea" la luarea, anuntarea si aplicarea masurilor de austeritate, dar si "decenta".

"Trebuie sa spunem ce am gresit, o spunem o data, de doua ori, ne cerem iertare si mergem mai departe cu fata curata. Cand am luat masurile de austeritate, care erau necesare, ne-a lipsit compasiunea, la luarea, anuntarea si aplicarea deciziilor fata de oamenii carora le spui ca li se taie salariul si ne-a lipsit si decenta.

Daca eu iti cer sa strangi cureaua, pentru ca e austeritate si nu avem bani, atunci si eu care sunt la guvernare trebuie sa o strang. Multora dintre colegii nostri le-au crescut averile si nu s-au comportat cu decenta, iar oamenii s-au enervat, ori strangem toti cureaua ori nu o strangem toti. (...)

Daca stim ce am facut gresit, este primul pas ca sa ma crezi ca nu voi face a doua oara la fel. Ca sa primim credit de la electorat, trebuie sa spunem 'ne-ati pedepsit, ne-ati aratat locul, dar am platit pentru asta la alegerile din 2012'. Acum mergem inainte si ne indeplinim rolul, sa facem opozitie. Este propunerea mea principala pentru a creste partidul si a-l face mare si european", a spus Macovei.

Ea a afirmat ca un exemplu al unui politician care nu s-a imbogatit cat a fost la putere este Emil Boc, "dar multi altii s-au imbogatit si au si afisat bogatia".

Monica Macovei a adaugat ca o alta greseala savarsita de PDL cand a fost la guvernare a fost cea referitoare la numirile in functii publice.

"S-au numit persoane care nu aveau ce cauta acolo, care nu erau competente. Nu stiu cum s-au facut numirile, poate pe prietenii, poate cu plicul pe masa, oricum nu pe competenta. Acum doi ani PDL a vrut sa numeasca la Arhivele Statului un arbitru de fotbal, propus de filiala Suceava, propunere care a fost oprita" , a spus Macovei.

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: MEDIAFAX