Macovei: Comisia de organizare a Conventiei PDL refuza sa ne dea listele cu delegati

Joi, 07 Martie 2013, ora 16:28
1358 citiri
Macovei: Comisia de organizare a Conventiei PDL refuza sa ne dea listele cu delegati

Monica Macovei reclama refuzul Comisiei de organizare a Conventiei PDL de a pune la dispozitia candidatilor listele cu delegati si informatii despre acestia.

Macovei precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca a solicitat Comisiei de Organizare a Conventiei Nationale Extraordinare (COCNE) a PDL listele cu delegatii, functiile si adresele de e-mail sau numerele de telefon ale acestora.

Monica Macovei mentioneaza ca a solicitat aceste informatii avand in vedere timpul scurt al campaniei interne, imposibilitatea de a acoperi intreg teritoriul tarii si de a ajunge cu mesajul motiunii la toti delegatii. Ea spune ca a dorit ca respectivele informatii sa ii asigure sansa de a se adresa direct celor care vor vota la Conventie si membrilor PDL, pentru a le prezenta viziunea despre viitorul partidului si a le raspunde la intrebari.

"Pe scurt, am dorit o campanie transparenta, delegati informati care voteaza in cunostinta de cauza si dialog direct cu membrii partidului", adauga Monica Macovei, candidat la presedintia PDL.

Radu F. Alexandru, vice PDL: Ma astept ca partidul sa se rupa. Macovei si Udrea vor pleca

Ea precizeaza ca al doilea motiv pentru care a solicitat respectivele informatii este de a putea verifica daca persoanele desemnate ca delegati vor fi cele care vor veni si vota la Conventie, si nu altii, si pentru a avea convingerea ca cei carora le vorbeste in timpul intalnirilor din tara sunt delegati care vor vota la Conventie. Macovei mentioneaza ca isi doreste ca la aceste intalniri sa vina si alti membri de partid, precum si oameni care nu sunt inscrisi in niciun partid.

"COCNE a refuzat, insa, sa puna la dispozitie candidatilor lista delegatilor la Conventie. Ne-a facut in schimb o promisiune vaga ca le putem consulta, la cerere, la sediul central al partidului. Asta se intampla numai cu documentele secrete.

Evident, cerem din nou Comisiei de Organizare a Conventiei Nationale Extraordinare sa ne transmita astazi lista delegatilor care vor vota la Conventie si datele lor de contact. Facem un apel catre sustinatorii nostri, membri de partid care doresc o organizatie cu reguli clare si transparente, sa ceara liderilor de filiale judetene desemnarea democratica, nu discretionara, a delegatilor la Conventie, precum si transmiterea catre candidati a listelor cu delegati, functiile acestora si modalitatile de contact. Membrii de partid trebuie sa-si faca auzita vocea si sa nu taca in acest moment crucial", se mai arata in comunicatul Monicai Macovei.

Termenul pentru depunerea candidaturilor la presedintia PDL s-a incheiat marti seara. La presedintia PDL si-au depus candidaturile Vasile Blaga, Elena Udrea si Monica Macovei.

Presedintele Comisiei de organizare a Conventiei PDL, Ioan Balan, a declarat, marti seara, ca a fost prelungit termenul pana la care organizatiile PDL vor depune listele de delegati pentru conventia partidului care va avea loc pe 23 martie.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: MEDIAFAX