Macovei: Corlatean a fost pus la Justitie sa-l ajute pe Nastase cu dosarele

Duminica, 20 Mai 2012, ora 14:52
2298 citiri
Macovei: Corlatean a fost pus la Justitie sa-l ajute pe Nastase cu dosarele

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa ca numirea la ministerul Justitiei a lui Titus Corlatean este menita sa intoarca Romania in perioada in care dosarele se hotarau "la partid, nu la Parchet".

"Frica cea mai mare pe care o am de la instalarea acestui Guvern este restaurarea regimului Nastase-Stanoiu in ceea ce priveste Justitia. Ne ducem in trecut, in perioada in care soarta dosarelor era hotarata in sedintele de partid ale PSD, va amintiti cu totii stenogramele in care Rodica Stanoiu intreba ce sa faca cu dosarele, deci in perioada in care soarta dosarelor era hotarata la partid si nu la Parchet. Aceasta restauratie se face prin instrumentul Corlatean, ministrul Justitiei. (...)

De ce a fost numit? Raspunsul meu este pentru a ne intoarce in timp, pentru a subjuga Justitia si mai ales pentru un scop anume, pentru a-l ajuta pe colegul de partid, inculpatul Adrian Nastase, in dosarele pe care le are. Toata lumea vede ca se judeca acum recursul in dosarul Trofeul Calitatii, in care Nastase a luat doi ani cu executare si acum se incearca amanarea acestui dosar", a declarat Macovei.

Ea a precizat ca Nastase procedeaza in dosarul "Trofeul Calitatii" asa cum a facut Sorin Ovidiu Vintu intr-un dosar similar.

"Vreau sa comentez o declaratie recenta, foarte ingrijoratoare, a lui Adrian Nastase. Daca in iunie, asa cum zice presa, se implineste termenul de prescriptie pentru acest dosar, declaratia lui Adrian Nastase este, citez aproximativ: 'Chiar daca se implineste termenul de prescriptie voi cere continuarea judecatii pentru ca sunt nevinovat si vreau sa fiu achitat'.

Aceasta declaratie este o incercare de a pacali opinia publica. Dupa ce se implineste termenul de prescriptie, inculpatul poate sa ceara continuarea judecatii, dar indiferent de solutie, tot prescriptia se aplica.

Va aduc aminte ca si Sorin Ovidiu Vintu a facut la fel, a tras de timp intr-un proces in care era acuzat la 2 ani de inchisoare, s-a implinit prescriptia, procesul a continuat, s-a constatat ca e vinovat dar s-a aplicat prescriptia, nu a executat pedeapsa. Deci este o pacaleala pentru cei care nu inteleg acest lucruri", a explicat europarlamentarul PDL.

Citeste si:
Rareș Bogdan, fotografiat alături de fugarul Cristian Rizea. Fostul deputat PSD și-a anunțat candidatura la primăria orașului Bălți VIDEO
Rareș Bogdan, fotografiat alături de fugarul Cristian Rizea. Fostul deputat PSD și-a anunțat candidatura la primăria orașului Bălți VIDEO
Fostul deputat PSD Cristian Rizea, fugit în Republica Moldova pentru a se sustrage unei pedepse primite în România de 4 ani și 8 luni de închisoare, a publicat miercuri, 20 octombrie, o...
Klaus Iohannis cheamă din nou partidele la consultări pentru desemnarea unui viitor premier
Klaus Iohannis cheamă din nou partidele la consultări pentru desemnarea unui viitor premier
Preşedintele Klaus Iohannis va avea, joi, 21 octombrie, consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de premier. Consultările...
Sursa: rNews