Macovei crede ca USL continua demiterea lui Basescu: Ma astept la orice ticalosie

Luni, 06 August 2012, ora 16:00
4753 citiri
Macovei crede ca USL continua demiterea lui Basescu: Ma astept la orice ticalosie

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, e de parere ca USL va continua procedura de demitere a presedintelui Traian Basescu prin realizarea mini-recensamantului, in ciuda precizarii Curtii Constitutionale, care a aratat ca a cerut doar listele de electori folosite la referendum.

Europarlamentarul PDL considera ca demisia ministrului de Interne, Ioan Rus, a fost cauzata de faptul ca nu voia sa falsifice rezultatele referendumului printr-un "mini-recensamant".

"E foarte clara declaratia lui Ioan Rus, a precizat foarte clar ca nu poate fi partas la nerespectarea legii si la presiuni la mini-recensamant pentru a se falsifica listele. L-am tot criticat pe Ioan Rus si pentru punerea in aplicare a mandatului de arestare pentru Adrian Nastase, si pentru referendum, dar trebuie sa recunosc ca a fost corect si consecvent. Din 24 iulie a spus ca sunt 18 milioane si ceva de cetateni, a trimis datele si la Biroul Electoral Central. Pentru referendum au fost curatate listele dupa alegerile locale - au ramas doar cu 21 de oameni mai putin", a spus Macovei pentru Ziare.com.

"Presiunea e pentru a se scoate toti romanii care lucreaza in strainatate si nu numai. A intreba un vecin, cum spunea chiar Ioan Rus, nu e o solutie. Poate ca vecinul e suparat pe mine si spune ca nu m-a mai vazut de cinci ani", a adaugat aceasta.

USL, in stare de orice

Monica Macovei considera ca, desi USL ar trebui sa opreasca "mini-recensamantul", e foarte posibil sa nu o faca.

"Sper sa se opreasca, dupa demisia lui Ioan Rus, din mini-recensamant. CCR a precizat clar ce liste cere pentru a stabili cvorumul la referendum.

Oamenii astia sunt in stare de orice, vor folosi orice mijloace. Nici in secolul XVIII nu se intampla asa ceva. Ma astept la orice ticalosie si ilegalitate", a spus europarlamntarul.

Nu e vorba de Basescu

"E vorba de Romania si de statul de drept, nu de Basescu. Un guvern care va incalca legea cu privire la presedinte va putea incalca legea cu privire la orice persoana. Romanii, chiar si din orice catun, nu sunt in siguranta cu acest Guvern. (...) Trebuie sa inceteze acest circ, aceasta incercare de a falsifica listele, nu asa se actualizeaza listele.

Leul scade, lumea saraceste si e posibil sa nu mai vina fonduri de la Uniunea Europeana intr-o tara in care Guvernul schimba listele. Au luat (cei din USL-n.red) din increderea in Romania si vor lua din fondurile europene", a mai declarat Macovei.

Demisia lui Rus

Ioan Rus, ministrul de Interne, si-a dat demisia, luni dimineata.

Ministrul Ioan Rus a declarat ca asupra sa s-au exercitat "numeroase presiuni". El i-a acuzat atat pe Traian Basescu, cat si pe presedintele interimar Crin Antonescu.

"Asupra mea si a ministerului s-au exercitat nenumarate presiuni, discutii si aprecieri din partea politicienilor romani, din partea lui Traian Basescu, dar si a lui Crin Antonescu.

Eu consider de neacceptat, motiv pentru care, de astazi, mi-am inaintat demisia.

Limitele demnitatii mele le stabilesc singur. Nu pot accepta ca MAI sa fie partas la nerespectarea legii", a declarat Ioan Rus.

#Macovei referendum demitere Traian Basescu, #Monica Macovei demisie Ioan Rus , #PDL