Macovei, despre Ponta si ministrii incompatibili: Cine se aseamana se aduna

Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 20:12
2671 citiri
Macovei, despre Ponta si ministrii incompatibili: Cine se aseamana se aduna

Europarlamentarul Monica Macovei remarca intr-o postare pe blog faptul ca Victor Ponta si-a adus in guvern foarte multi ministri care au diverse probleme cu legea. Ea critica atitudinea duplicitara a premierului care nu respecta cele 11 puncte convenite cu Comisia Europeana.

"Victor Ponta isi alege ministrii-colaboratori dupa standarde precise: sa fie posibil incompatibili, sa cheltuiasca mai mult decat castiga cinstit sau sa dea ordine pentru binele lor si al prietenilor. Si, daca se poate, sa plagieze, adica sa fure.

Ovidiu Silaghi, Liviu Pop, Eduard Hellvig, Dan Mihalache (secretarul general adjunct al Guvernului) calca apasat pe drumul deschis de Corina Dumitrescu, Victor Alistar, Ioan Mang, Vasile Cepoi si Mircea Diaconu. Lor li se adauga insusi Ponta, cel care a furat munca altora si apoi a semnat lucrarea de doctorat ca si cum era a lui", comenteaza Monica Macovei pe blog.

Fostul ministru al Justitiei critica atacurile lansate de liderii USL "in mod iresponsabil" la adresa Agentiei Nationale de Integritate si subliniaza faptul ca premierul Ponta nu i-a inlaturat pe cei 4 membri ai Cabinetului sau declarati vineri incompatibili, asa cum a procedat fostul premier PDL Emil Boc cu ministrul Botis.

ARD: Botis a demisionat in 24 de ore, Ponta isi mentine ministrii incompatibili

"Ponta nu le-a cerut demisia si nici nu i-a demis, indemnandu-i, dimpotriva, sa atace deciziile ANI, desi corect ar fi fost sa le ceara sa respecte legea. Iar Antonescu s-a declarat solidar cu cei 4 demnitari gasiti incompatibili de ANI. Nu am niciun dubiu ca Ponta si Antonescu au pornit un razboi impotriva Agentiei Nationale de Integritate, contrar promisiunilor facute recent in fata Comisiei Europene", afirma Monica Macovei.

Pietre de moara pentru Romania

Totodata, europarlamentarul considera mentinerea lui Mircea Diaconu in Senat, in ciuda deciziei definitive a Instantei Supreme, o "piatra de moara pentru noi toti".

"Ponta, Antonescu, Voiculescu au decis ca politicienii nu trebuie sa respecte legea si justitia. Precedentul pus la cale de trio-ul Ponta-Antonescu-Voiculescu, de a arunca la cos o decizie irevocabila a justitiei, a devenit o piatra de moara pentru noi toti. Tot piatra de moara pentru Romania este si mentinerea in Guvern a celor 4 demnitari gasiti incompatibili de ANI.

In urma cu cateva luni, Ponta se lauda ca respecta toate cele 11 solicitari privind statul de drept transmise de presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso. Ponta a mintit: doua dintre acestea sunt incalcate de Ponta in vazul tuturor", mai scrie fostul ministru al Justitiei.

Monica Macovei apreciaza ca prin atitudinea "duplicitara" pe care o adopta, premierul Ponta "continua izolarea Romaniei pe plan extern".

"Nicio tara democratica si nici un politician responsabil in fata electoratului sau nu vor putea lua in serios un prim ministru care incearca sa pacaleasca pe toata lumea mintind la tot pasul. Si nici banii europeni nu vor veni cu aceasta atitudine duplicitara", atentioneaza europarlamentarul PDL.

C.B.

Citeste si:
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat. Astfel, potrivit proiectului social democraților,...
Sursa: Ziare.com