Macovei explica de ce ar vrea sa candideze la prezidentiale (Video)

Luni, 21 Iulie 2014, ora 13:31
3483 citiri
Macovei explica de ce ar vrea sa candideze la prezidentiale (Video)
Foto: Arhiva

Monica Macovei explica de ce si-a aratat disponibilitatea de a candida la presedintia Romaniei, cerand sa fie masurata in sondaje, dar dezvaluie ca presedintele PDL, Vasile Blaga, a avut "o alta opinie".

"Acum este o noua realitate politica. Acum se face o noua constructie de dreapta si se masoara toti potentialii candidati. Cer sa fiu inclusa in acest proces de selectie. Am facut aceasta solicitare presedintelui partidului care a avut o alta opinie.

Eu ma adresez acestei noi constructii de dreapta pentru ca mi se pare corect sa fie evaluati mai multi candidati. Daca vrei sa-l alegi pe cel mai bun, e firesc sa masori mai multi candidati. Eu am dovedit deja capacitate si determinare in a-mi atinge obiectivele atunci cand am inceput lupta impotriva coruptiei. Cu aceeasi determinare vreau sa ma ocup mai departe de celelalte probleme", a declarat Monica Macovei, luni, intr-o emisiune difuzata la postul B1TV.

Monica Macovei nu a dorit sa dea mai multe detalii cu privire la discutia pe care a avut-o cu Vasile Blaga, dar a subliniat ca isi mentine intentia de a candida.

"Eu imi mentin solicitarea si ma adresez acestei constructii de dreapta pentru ca mi se pare firesc sa fie mai multi candidati evaluati si cel mai bun sa intre in aceasta cursa pentru ca scopul este sa-l batem pe Ponta si PSD-ul. Daca vrei sa-l ai pe cel mai bun, este firesc sa ai si sa evaluezi mai multi candidati", a mai declarat Monica Macovei.

Liderii PNL s-au reunit, luni, pentru a decide care este candidatul pe care liberalii il propun pentru Palatul Cotroceni. Acesta va intra impreuna cu candidatul PDL, Catalin Predoiu, intr-o masuratoare sociologica, pentru a se stabili, pana la 1 august, cine are cele mai mari sanse de a-l invinge pe candidatul PSD la presedintie.

Macovei vrea in cursa interna pentru alegerea candidatului dreptei la prezidentiale

Alti potentiali candidati ai dreptei sunt Mihai Razvan Ungureanu, din partea Fortei Civice si Cristian Diaconescu, din partea PMP.

Predoiu: Macovei si MRU forteaza desemnarea lor drept candidati la alegerile prezidentiale

Ungureanu a recunoscut insa ca sondajele nu ii dau prea multe sanse. In plus, Forta Civica a parafat, luni, decizia de a fuziona cu PDL, iar MRU va primi un post de prim-vicepresedinte, caz in care va trebui sa se supuna ulterior deciziilor luate de democrat-liberali si, cel mai probabil, sa renunte la cursa electorala pentru presedintie in acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Macovei candidat presedintie, #Macovei candidat PDL Blaga, #candidati PDL presedintie , #PDL