Macovei: Il voi vota pe Emil Boc, Blaga e amicul Opozitiei

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 09:50
3300 citiri
Macovei: Il voi vota pe Emil Boc, Blaga e amicul Opozitiei
Foto: Arhiva

Monica Macovei a decis sa il voteze pe Emil Boc la presedintia PD-L. Ea a explicat ca este o alegere rationala, in conditiile in care singurul contracandidat cu sanse reale este Vasile Blaga, iar acesta este "amicul" Opozitiei conduse de Dan Voiculescu, Victor Ponta si Crin Antonescu.

"Voi vota cu domnul Emil Boc. Este o alegere rationala. Intre Emil Boc si Vasile Blaga se da lupta(...) Votez pentru proiectul de modernizare al Romaniei lansat si promovat de Traian Basescu si adus in practica de domnul Emil Boc.

In ciuda tuturor erorilor, greselilor, lipsei de comunicare, aceste proiecte trebuie puse in practica", a declarat europarlamentarul PD-L joi seara, la B1TV, reamintind cateva dintre legile adoptate de guvernele Boc, printre care legea educatiei, a salarizarii unice sau a pensiilor.

Macovei a subliniat ca, in opinia sa, "partidul trebuie sa aiba loialitate fata de cel care la greu a promovat aceste proiecte".

"As vota cu tot sufletul cu Theodor Paleologu, dar este nevoie de o alegere rationala. Alegerea reala nu este decat intre Emil Boc si Vasile Blaga. Niciunul nu a facut reforma in partid, dar acestea sunt optiunile. Poate ca domnul Emil Boc va avea timp sa faca aceste reforme", a mai adaugat Monica Macovei.

In acelasi timp insa, ea a afirmat ca ar fi de preferat in actuala situatie economica un premier tehnocrat, deoarece Emil Boc "este erodat ca premier".

Nu voi vota niciodata cu cineva care se bucura de simpatia lui Dan Voiculescu

In ceea ce il priveste pe Vasile Blaga, Monica Macovei a explicat de ce nu il poate vota.

"Pentru ca Blaga intruneste adeziunea oponentilor duri ai lui Traian Basescu si nu este niciodata criticat de Opozitie, este amicul lor. Eu nu voi vota niciodata cu cineva care se bucura de simpatia lui Voiculescu, Ponta sau Antonescu(...)Faptul ca Vasile Blaga se intelege si e laudat de USL, aceasta alianta stanga-dreapta cu Voiculescu acolo, pentru mine e un mare semn de intrebare", a declarat europarlamentarul PD-L.

Aceasta a mai spus inca o data ca alegerea este rationala, neexistand decat doua variante cu sanse reale de castig. "Daca aparea o alta persoana cu sanse in aceasta competitie, s-ar putea sa fi avut o alta alegere", a punctat Macovei.

Intrebata daca i s-a propus sa faca parte din echipa de conducere a lui Emil Boc, aceasta a negat, afirmand ca votul ei nu e dat pentru a obtine anumite avantaje.

"Nu mi s-au facut oferte pentru functii de vicepresedinte(...)Stau bine unde stau, puteam sa votez cu domnul Paleologu, sa iau calea usoara. E minunat ce sustine el, dar e calea celor care vor sa fuga de raspundere in clipa aceasta", a declarat ea.

Am vrut sa facem o motiune, dar era total nerealist

Intrebata de moderatorul emisiunii, Robert Turcescu, de ce grupul reformistilor nu a depus o motiune si nu a incercat sa preia conducerea PD-L, Monica Macovei a explicat ca ar fi fost total nerealist.

"Am vrut sa facem si noi o motiune, era solutia cea mai logica. Dar va aduceti aminte de acel CNC, acea sambata neagra in care ne-au macelarit, domnul Blaga si ai lui. Am luat trei voturi, nici macar unul in plus. La Conventia Nationala vin aceiasi oameni. Nu e teama de esec, poti sa incerci de zece ori si sa te ridici cu fruntea sus. Dar daca ai vazut ca nu ai luat nici macar un vot in plus, e total nerealist", a explicat Monica Macovei.

Aceasta a precizat insa ca nu renunta la introducerea criteriilor de integritate in partid. "Voi continua sa sustin in continuare criteriile de integritate in partid, astept si de la domnul Boc mesaje de integritate zilele acestea", a atentionat Macovei.

Europarlamentarul a respins speculatiile de presa potrivit carora ar avea o legatura cu "Miscarea Populara", denumire inregistrata oficial zilele aceastea de Ioana Basescu, fata cea mare a presedintelui.

"Nu, am vazut si eu la stiri. Putem sa discutam, dar nu am nicio legatura", a spus Monica Macovei.

Citește și:
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...