Macovei: Lumea democratica, impotriva lui Ponta

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 18:22
3536 citiri
Macovei: Lumea democratica, impotriva lui Ponta

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat ca lumea democratica din Europa si din SUA este "impotriva lui Ponta", dand exemplul mai multor oficiali occidentali care si-au manifestat ingrijorarea, in ultimele zile, in legatura cu situatia din Romania.

"Valul de reactii oficiale, prin care lideri europeni si din SUA isi arata ingrijorarea fata de suspendarea statului de drept in Romania, demonstreaza ca, oricate minciuni ar spune in tara Ponta si USL, politicienii si jurnalistii europeni nu se lasa pacaliti", scrie Monica Macovei, pe blogul sau.

Aceasta trage "o concluzie amara".

"Ponta si USL fac romanilor foarte mult rau, ne transforma in oaia neagra a Europei, la care fondurile europene o sa ajunga mult mai greu", noteaza europarlamentarul PDL.

Monica Macovei aminteste "cateva din reactiile prompte de sanctionare a ilegalitatilor din Romania":

" - Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca statul de drept a fost incalcat 'in mod inacceptabil' in Romania in timpul luptei pentru putere dintre liderii tarii. (aici). Anterior, purtatorul de cuvant al cancelarului Angela Merkel: 'Suspendarea lui Basescu, vineri, si organizarea unui referendum s-au derulat de o asemenea maniera incat violeaza principiile de baza ale statului de drept si trecand peste toate institutiile constitutiei'.

- Liderul socialistilor germani din Bundestag, Frank-Walter Steinmeier: 'Este inacceptabil sa restrangi in doar cateva zile atributiile Curtii Constitutionale, sa adaptezi procedurile parlamentare si sa ocupi functii importante peste noapte. Pe scurt, normele democratice si standardele parlamentare sunt suprasolicitate si incalcate'.

- Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy: 'Sunt foarte ingrijorat de evolutiile din Romania in privinta independentei Justitiei. Ii voi contacta pe Victor Ponta si Traian Basescu pentru a discuta despre asta'.

- Comisarul European pentru Justitie, Vivian Reding: 'Sunt foarte ingrijorata de atacurile recente la independenta Curtii Constitutionale a Romaniei'.

- Comisia Europeana este ingrijorata de evolutiile recente din Romania. Jose Manuel Barroso a vorbit cu premierul Ponta si il asteapta joi la Bruxelles.

- Purtatoarea de cuvant a Departamentului american de Stat: 'SUA sunt ingrijorate de recentele evenimente care ameninta echilibrul democratic din Romania'.

- Parlamentarul socialist german Susanne Kastner, presedinte al Comisiei de Aparare a Bundestagului: 'Nu este foarte intelept ca USL sa limiteze cu atat de putin timp inaintea alegerilor drepturile Curtii Constitutionale'.

- Presedintele PPE, Wilfried Martens: 'Votul fortat de suspendare a presedintelui Traian Basescu este un alt act politic lipsit de scrupule'.

- Presa franceza despre declaratia purtatorul de cuvant al Ministerului francez de Externe: 'Franta atentioneaza Romania sa respecte valorile democratice si statul de drept'.

- Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene al Parlamentului german: 'Statul a cazut prada unui partid'.

- Presedintele Comisiei de Politica Externa a Parlamentului European, Elmar Brok: 'Ceea ce se intampla in Romania este o lovitura de stat, nu am vazut niciodata asa ceva intr-o tara care se considera democratie'.

- Ministrul german de Externe, liberal, Guido Westerwelle: 'Urmaresc evolutiile din Romania cu o ingrijorare crescanda'.

- Consiliul Investitorilor Straini (CIS) este ingrijorat de recentele evolutii pe scena politica a Romaniei, care ar putea afecta stabilitatea si cresterea economica, precum si imaginea tarii pe pietele internationale".

F.N.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Monica Macovei declaratii Ponta, #Macovei lume democratica Ponta, #oficiali europeni ingrijorare Romania, #Macovei ingrijorare Romania , #PDL