Macovei: Rusia ameninta libertatea la granitele Romaniei

Marti, 12 August 2014, ora 21:40
1617 citiri
Macovei: Rusia ameninta libertatea la granitele Romaniei

Monica Macovei atrage atentia asupra actiunilor intreprinse de Federatia Rusa in apropierea granitelor Romaniei si cere Ministerului de Externe sa se coordoneze cu SUA si partenerii occidentali pentru o reactie ferma.

"Rusia ameninta libertatea la granitele Romaniei. Rusia lui Putin vrea sa trimita aproape 300 de camioane rusesti in Ucraina, insotite de militari rusi, sub pretext umanitar. Daca comunitatea internationala ii va permite lui Putin sa treaca frontiera, atunci aceasta echivaleaza cu o invazie ruseasca a estului Ucrainei si o noua ciopartire a teritoriului dupa Crimeea.

Ucraina si-a castigat libertatea prin moartea a sute de oameni, iar Romania trebuie sa ii fie alaturi. Conform legislatiei internationale, astfel de operatiuni nu pot fi facute fara consimtamantul tarii vizate. In caz contrar, operatiunea este considerata un act de razboi. Cer MAE sa arate fermitate si sa se coordoneze cu SUA si partenerii occidentali pentru un raspuns ferm impotriva agresiunii Federatiei Ruse", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Razboi in Ucraina: 280 de camioane rusesti se indreapta spre granita

Cal troian sau ajutor umanitar? Nimeni nu stie ce trimite Rusia in Ucraina

Candidatul independent la alegerile prezidentiale spune ca in asemenea momente "singura solutie" este ca Romania sa isi intareasca parteneriatul strategic cu Statele Unite si isi exprima ingrijorarea profunda cu privire la posibilitatea ca alegerile prezidentiale sa fie castigate de un candidat care "nu este angajat total" in mentinerea acestui parteneriat.

"In aceste momente de criza vedem avantajul de a fi astazi in NATO si intr-un parteneriat strategic cu Statele Unite. (...) Ponta si Guvernul lui sa nu mai taca de teama de a nu-i supara pe prietenii lui Victor Ponta de la Moscova pentru ca in joc e si soarta Romaniei.

Parteneriatul firesc si loialitatea Romaniei sunt fata de democratie, libertate si capitalism. Asta inseamna atasamentul neconditionat la valorile UE si ale NATO. Autoritatile romane trebuie sa colaboreze indeaproape cu Statele Unite si partenerii occidentali pentru a opri ocupatia ilegala a noi teritorii de catre Federatia Rusa", subliniaza europarlamentarul Monica Macovei.

Citeste si:
Numirea lui Alexandru Stănescu în Comitetul de Reglementare al ANRE a ajuns pe masa judecătorilor CCR
Numirea lui Alexandru Stănescu în Comitetul de Reglementare al ANRE a ajuns pe masa judecătorilor CCR
Curtea Constituţională a României (CCR) discută, miercuri, sesizarea USR privind numirea lui Alexandru Stănescu în funcţia de membru al Comitetului de Reglementare al Autorităţii...
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....