Macovei: Sunt cea mai credibila, sunt cosmarul lui Ponta, Nastase, Antonescu si Voiculescu!

Sambata, 23 Martie 2013, ora 12:47
3980 citiri
Macovei: Sunt cea mai credibila, sunt cosmarul lui Ponta, Nastase, Antonescu si Voiculescu!
Foto: B1TV

Europarlamentarul Monica Macovei si-a prezentat, sambata, motiunea "Reformistii" in fata delegatilor la Conventia PDL care vor vota viitorul presedinte al partidului. "Eu sunt cosmarul lui Ponta, Nastase, Antonescu si Voiculescu. Cu mine nu le merge!", a declarat fostul ministru al Justitiei.

"Vin din datorie fata de partidul nostru, nu din ambitie, nu din oportunism, nu din dorinta de putere. Sunt convinsa ca acest partid poate avea un viitor, trebuie sa aiba un viitor, dar numai daca deciziile luate astazi raspund asteptarilor cetatenilor tarii, electoratului care s-a simtit pacalit si in mare parte ne-a abandonat", a declarat Macovei.

Acesta si-a exprimat convingerea ca "lipsa de luciditate, lipsa de viziune, negarea realitatii, compromisul" pot duce PDL la "dezastru".

"De ce s-a indepartat de noi electoratul, de ce ne-ar vota in viitor?", i-a intrebat Macovei pe colegii sai, reamintind ca PDL si-a injumatatit electoratul in 4 ani si a pierdut un milion de voturi intre alegerile locale si cele parlamentare, anul trecut.

"Am fost de multe ori aroganti si i-am dezamagit pe alegatori. Sa nu ne mintim si sa nu va lasati mintiti de cei care pun esecul nostru doar pe seama masurilor de austeritate, a crizei si masinii de propaganda USL(...) Am platit electoral si pentru ca ne-am pierdut credibilitatea si am ajuns sa fim perceputi ca celelalte partide. Am putea pierde si mai mult", a mai declarat europarlamentarul PDL.

Nu vreau sa fim colectorul voturilor negative

Monica Macovei si-a intrebat colegii daca li s-a parut ca PDL s-a batut in campanie si daca le-au placut "combinatiile incercate la Bucuresti" si "blaturile" de la parlamentare, dar si faptul ca "pe listele noastre erau persoane cu probleme penale sau traseisti politic?"

"Mie nu mi-a placut si nu numai mie, ci electoratului, care s-a simtit pacalit si in mare parte ne-a abandonat (...) De ce ne-ar vota lumea? Doar pentru ca va fi dezgustata de USL? Doar pentru ca vom fi raul ce mai mic? Eu nu vreau sa fim colectorul voturilor negative, vreau sa fim partidul pe care oamenii sa il voteze pentru ca e altfel si pentru ca au garantia ca odata ajunsi la putere nu vom repeta nici greselile noastre, nici ale celorlalti", a mai declarat Macovei.

Aceasta a spus ca sustine "profesionistii integri, preocupati de binele comun si nu de propriile buzunare, oamenii care pun pret pe valoare", transmitandu-le colegilor ca la alegerile viitoare "nu vom fi votati pentru vorbe, ci pentru fapte".

"Electoratul va fi alaturi de noi daca vom avea o viziune in care sa se regaseasca(...) Trebuie sa redevenim partidul oamenilor onesti, activi, competenti, care nu fac blaturi(...) Sa aparam Romania de actiunile distructive ale actualei Puteri. Fara Opozitie curajoasa, la baioneta, tradam mandatul oamenilor, devenim inutili", a declarat Monica Macovei.

Europarlamentarul a spus ca isi doreste ca PDL sa redevina marele partid al Dreptei.

"Nu ne aliem cu PNL, topit in stanga socialista, la brat cu Voiculescu si nici cu Antonescu si camarila lui si nu vom sta nici cu PSD - partid condus de un plagiator, de oameni corupti si fara principii", a mai spus aceasta, cerand deschiderea PDL pentru cei care muncesc cinstit si sunt interesati de binele general.

Sunt puternica, sunt cea mai credibila, cuvantul meu are mare greutate si pe plan european

Ea a spus ca se adreseaza colegilor care nu au facut blat in campanie si "cred in viitorul european al partidului si in puterea lui de a castiga viitoarele alegeri".

Conventia PDL - Macovei, Blaga sau Udrea?

Macovei se asteapta sa fie votata de acei colegi care "vor un candidat la prezidentiale capabil sa ii infranga pe Antonescu, Ponta si Voiculescu la un loc" si se adreseaza "celor care vor sa ajungem la guvernare pe usa din fata, nu pe usa din dos".

"Sunt intransigenta. Daca vrem sa schimbam ceva, politica trebuie facuta cu intransigenta. Sunt puternica si credibila, cea mai credibila dintre candidati. Cuvantul meu are mare greutate si pe plan european", a mai declarat Monica Macovei, spunand ca ea nu minte precum Ponta, nu fura precum Nastase, nu se leapada de Schengen si nu uraste SUA, precum Antonescu.

"Eu sunt cosmarul lui Ponta, Nastase, Antonescu si Voiculescu. Cu mine nu le merge! Va propun o solutie radicala, un nou inceput, o cale neincercata in politica: sa devenim un partid al reformistilor", a spus Monica Macovei in incheierea discursului sau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Macovei cosmar Voiculescu, #Macovei motiune reformistii , #PDL