Macovei: USL prefera sa nu intram in Schengen ca sa-si protejeze baronii (Video)

Vineri, 08 Martie 2013, ora 14:57
1778 citiri
Macovei: USL prefera sa nu intram in Schengen ca sa-si protejeze baronii (Video)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei arata cu degetul catre USL, in contextul amanarii unei decizii privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen, precizand ca USL prefera ca tara nu intre in Schengen "ca sa-si protejeze baronii locali".

"Dupa cum ati vazut, astazi (joi - n.red.) s-a amanat pentru decembrie luarea unei decizii Schengen si e clar ca amanarea e legata de rapoartele MCV care arata nivelul de vointa politica pentru lupta impotriva coruptiei.

Si reamintesc tuturor ca ultimele doua rapoarte MCV sub guvernarea Ponta au fost critice la adresa puterii politice de a lupta cu coruptia. Au fost pozitive cu privire la DNA, judecatori si, partial, CSM si foarte critice cu privire la puterea politica, adica la politicienii din USL", a spus Monica Macovei, joi, la Buzau, in cadrul unei conferinte de presa.

Schengen, amanat oficial: Olanda asteapta MCV-ul, Stroe nu este "nemultumit"

Europarlamentarul PDL considera ca singura modalitate prin care Romania poate face pasul de intrare in Schengen este sa se faca ceea ce cere Comisia Europeana in rapoartele MCV. Tododata, eurodeputatul a afirmat ca prim-ministrul Victor Ponta ar trebui sa faca o lista si sa spuna "aceste recomandari le respect pana la data de", sa faca un plan de actiune si sa spuna Comisiei Europene si statelor membre ce are de gand sa faca.

"Tacerea lui si aroganta pe care o arata fata de statele membre au dus la amanarea, iata, cu un an de zile a luarii unei decizii cu privire la intrarea noastra in Schengen", a mentionat candidatul la functia de presedinte PDL.

Finlanda blocheaza aderarea Romaniei la Schengen: Este prea corupta (Video)

Nu in ultimul rand, aceasta considera ca USL vrea sa schimbe directia Romaniei, din vest catre estul Europei.

"USL prefera sa nu intram in Schengen, sa schimbe directia Romaniei din Vest spre Est ca sa-si protejeze baronii locali. Una din recomandari este, de exemplu, sa nu mai fie in Guvern membri 'penali'. Nu poate gasi PNL un alt ministru decat Fenechiu, care e trimis in judecata, la Ministerul Transporturilor? Nu exista niciun om in PNL care sa poata sa ocupe aceasta functie si care sa fie cinstit?", mai afirma Monica Macovei.

F.N.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Monica Macovei USL Schengen, #Monica Macovei Romania aderare Schengen , #PDL