Macovei: Voi propune ca la Conventie sa fie cat mai multi simpli membri

Sambata, 23 Februarie 2013, ora 11:40
1408 citiri
Macovei: Voi propune ca la Conventie sa fie cat mai multi simpli membri

Monica Macovei a declarat sambata ca va propune ca la Conventia Nationala sa fie cat mai multi membri simpli de partid, ca o actiune pentru "intoarcerea la popor", iar PDL sa nu mai fie un partid numai cu functii de conducere.

"Eu am de gand sa propun la Conventia Nationala sa fie cat mai multi simpli membrii de partid. Asa cum am mai spus cred in asta, cred ca ei trebuie intrebati cine vor sa le fie conducator si de asemenea ne batem pentru o Conventie, pentru reguli care sa asigure o Conventie cat mai directa. Motiunea o vom anunta in una dintre aceste zile. Mai mult decat 5.000, nu stiu, 8.000, 10.000, 12.000", a spus ea inainte de sedinta Consiliului National de Coordonare.

"Eu de cateva zile spun ca este normal sa aducem cat mai multi oameni simpli fiindca ei trebuie intrebati, deci actiune intoarcerea la popor, sa nu fim numai un partid cu functii de conducere, sa intrebam membrii simpli ce vor", a completat Macovei.

onsiliul National de Coordonare (CNC) al PDL se reuneste sambata pentru a valida o serie de propuneri aprobate in Colegiul Director National, printre acestea fiind convocarea Conventiei Nationale Extraordinare a partidului pe 23 martie, la Romexpo, prezenta la reuniune a aproximativ 5.000 de delegati, dar si componenta Comisiei de organizare a CNE.

Totodata, in CNC al PDL vor fi supuse spre aprobare patru rezolutii referitoare la revizuirea Constitutiei, noul Cod electoral, reorganizarea administrativ-teritoriala si parcursul european al Romaniei in 2013 si in perspectiva viitorului exercitiu financiar al Uniunii Europene pentru perioada 2014 - 2020.

Tot sambata urmeaza sa se valideze si componenta Comisiei de organizare a CNE, propunerile aprobate in CDN fiind Alin Popoviciu, Mircea Toader, Costica Canacheu, Sulfina Barbu, Traian Igas, Ion Balan, Alin Tise, Bogdan Cantaragiu si Marian Zlotea.

CNC al PDL se va desfasura sambata, cu incepere de la ora 11:00, la sala C.A.Rosetti de la Palatul Parlamentului, la eveniment fiind asteptati sa participe membrii Colegiului Director al partidului, parlamentari, europarlamentari si alti delegati din conducerile judetene ale democrat-liberalilor.

La finalul CNC, potrivit europarlamentarului Cristian Preda, "grupul intelectualilor" din partid urmeaza sa anunte depunerea unei motiunii pentru sefia PDL si pe conducatorul acesteia.

Citeste si:
PSD intenționează să depună moțiunea de cenzură marți, indiferent de decizia CCR
PSD intenționează să depună moțiunea de cenzură marți, indiferent de decizia CCR
Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că social-democraţi vor depune marţi moţiune de cenzură, indiferent de decizia Curţii Constituţionale cu privire demersul similar...
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
Încotro o ia Germania la finele erei Merkel? Cine o va conduce și ce mesaj transmite poporul german prin rezultatele alegerilor? Cum stă cea mai amplă putere economică europeană cu erodarea...
Sursa: rNews