Macovei vrea in cursa interna pentru alegerea candidatului dreptei la prezidentiale

Duminica, 20 Iulie 2014, ora 22:04
2765 citiri
Macovei vrea in cursa interna pentru alegerea candidatului dreptei la prezidentiale
Foto: Facebook/Monica Macovei

Eurodeputatul PDL Monica Macovei a cerut, duminica, sa fie inclusa in procesul de selectie a candidatilor dreptei pentru prezidentiale.

Aceasta a declarat pentru Romania Libera ca "procesul de selectie a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricarei persoane care are sanse sa invinga PSD la alegerile prezidentiale".

Iohannis, cel mai bun candidat PNL pentru Cotroceni. Cum ar arata turul doi - sondaj IRSOP

Potrivit acesteia, "extinderea acestui proces poate fi numai benefica deciziei dreptei de a castiga alegerile".

"Indiferent cum va fi conceput acest proces de selectie, sondaj sau o alta metoda, fiecare potential candidat trebuie reevaluat", este de parere Monica Macovei.

"Am dreptul si cer sa fiu inclusa in procesul de masurare a condidatilor dreptei pentru alegerile prezidentiale", spune aceasta.

Fostul ministru al Justitiei este de parere ca dreapta trebuie sa aiba "un candidat care sa raspunda asteptarilor celor care merg in mod constant la vot, dar si ale celor care sunt dezamagiti si nu voteaza".

In ceea ce priveste prezidentiabilul dreptei, acesta trebuie sa fie "un candidat credibil, cu forta, capabil sa asigure si sa garanteze un stat de drept puternic, functional, cu economie libera si sanatoasa, cu o competitie corecta, un stat in care educatia si sanatatea sunt prioritati, un candidat care sa garanteze integrarea deplina a tarii in spatiul euro-atlantic".

Antonescu, despre un sustinator "cheie" in cursa pentru alegerea candidatului PNL

Luni, urmeaza sa fie stabilit prin vot candidatul din partea PNL, ulterior urmand sa fie desemnat si cel al PDL. Formatiunea il sustine pe Catalin Predoiu.

Citește și:
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat ferm decizia unor medici de a accepta bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale. ”Este absolut inacceptabil. Sunt foarte...
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...