Monica Macovei: 2013 trebuie sa continue lupta pentru idealurile Revolutiei

Luni, 31 Decembrie 2012, ora 16:16
2178 citiri
Monica Macovei: 2013 trebuie sa continue lupta pentru idealurile Revolutiei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei face o scurta trecere in revista a evenimentelor care au marcat scena politica in 2013 si le doreste romanilor, pentru anul ce vine, sa fie solidari "in respingerea si alungarea faradelegii, minciunii, nepotismului, furtului din banii publici, nesimtirii politice si penalilor din institutiile publice".

"Doresc romanilor din tara si diaspora sa incepem in 2013 sa ne reasezam ca natiune, sa ne aparam impreuna libertatea, integritatea, adevarul, moralitatea, justitia libera si egala pentru toti. Asta pentru ca am terminat anul 2012 extenuati si divizati si nu putem merge inainte in acelasi fel", noteaza Monica Macovei pe blogul personal.

"Libertatea de astazi a fost cucerita prin moarte de atatea ori in istoria noastra, ultima oara in 1989, asa ca haideti sa nu o dam pe bani sau privilegii si sa nu o vindem. Un popor care nu pretuieste si nu apara libertatea cu orice pret nu va avea nici dreptate, nici bunastare, nici mindrie si nici fericire", adauga democrat-liberala.

Facand o retrospectiva a lui 2012, Macovei subliniaza ca "membrii unui 'grup infractional organizat' au vrut cu orice pret sa preia puterea in Romania, calcand in picioare principiile democratiei cu riscul de a izola Romania pe plan international".

Penalii din uriasul Parlament - mita, fals, abuz in serviciu...

"Ce s-a intamplat in vara a fost cea mai mare amenintare la adresa democratiei in Romania din 1989 pana in prezent. Trebuie sa ne aparam si sa intarim impreuna, si nu divizati, institutiile statului care au trosnit din incheieturi in 2012, dar au rezistat. Iar acum avem, din pacate, Parlamentul cu cel mai mare numar de 'penali' (invinuiti sau inculpati) din istoria tarii si trebuie sa ne opunem protejarii lor prin imunitate parlamentara, pentru a-i opri sa fie deasupra legii", completeaza europarlamentarul.

Planul pentru 2013

Pentru anul care vine, Macovei isi doreste "sa fim solidari in respingerea si alungarea faradelegii, minciunii, nepotismului, furtului din banii publici, nesimtirii politice si penalilor din institutiile publice".

"Daca nu vom face asta impreuna in 2013 si in anii care urmeaza, nu vom avea nici libertate, nici democratie si nici progres, ne vom rataci in intunericul minciunii si al dictaturii si vom rata drumul spre Vest, singurul drept. Calea dreapta este cea mai scurta si mai cinstita", mentioneaza democrat-liberala.

Potrivit acesteia, depinde de noi toti sa nu ii lasam pe politicieni "sa schimbe Constitutia ca sa ingenuncheze justitia, adevarul si democratia, depinde de noi ca sa ne aparam progresele, sacrificiile, eforturile care ne-au adus demnitatea libertatii".

"Si mai doresc pentru noi toti sa avem in 2013 o presa libera, definita prin libertatea opiniilor si prezentarea reala a faptelor, caci numai o astfel de presa controleaza "raul" din societate.

Pe scurt, trebuie sa stam de veghe pentru tara noastra, pentru statul de drept si pentru libertate. Nu am mostenit libertatea, ci am castigat-o prin lupta si trebuie sa ne luptam in fiecare zi ca sa o mentinem", mai scrie Monica Macovei.

Ea crede intr-o tara "cu un viitor frumos si prosper pentru copiii nostri, dar este rolul si chemarea noastra, a fiecaruia dintre noi, sa o ducem acolo. Anul 2013 trebuie sa fie continuarea luptei pentru idealurile Revolutiei din 1989".

"Inchei rugand toti romanii sa isi aminteasca cuvintele Elisabetei Rizea, care a luptat in munti impotriva comunismului si pentru libertate: 'trei zile daca mai traiesc, dar sa stiu ca s-a limpezit lumea'. Sa fim impreuna in 2013 pentru limpezirea Romaniei. La multi ani limpezi, vii si liberi Romaniei si romanilor, oriunde s-ar afla!", conchide Macovei.

D.R.

Citeste si:
1 Decembrie și eșecul unității
1 Decembrie și eșecul unității
Ziua Națională este despre puterea majorității, fiindcă cei care organizează parada militară uită generozitatea fruntașilor ardeleni, care știau că Ardealul nu e doar românesc, ci și...
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
Cine încă mai speră că șeful statului are un plan bine pregătit și se așteaptă ca, la momentul oportun, cu ajutorul baghetei magice, acesta să scoată iepurele din joben, nu face decât...