Monica Macovei candideaza la Presedintia Romaniei

Marti, 05 August 2014, ora 20:49
7228 citiri
Monica Macovei candideaza la Presedintia Romaniei
Foto: Facebook/Monica Macovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anuntat, marti seara, ca va candida la Presedintia Romaniei, ca independent, afirmand ca este o provocare pe care si-o asuma cu hotarare.

"De curand, mii si mii dintre voi m-ati chemat sa intru in cursa pentru Cotroceni. Raspund acum si candidez. Nu a fost o alegere usoara, dar este o provocare pe care mi-o asum cu hotarare si credinta", a declarat Macovei intr-un mesaj video pe site-ul macoveipresedinte.ro.

Ea si-a motivat decizia afirmand ca "trebuie sa dorim mai mult si sa stim ca putem mai mult ca tara".

"De ce candidez acum, va intrebati. Candidez pentru ca stiu ca putem mai mult. Trebuie sa dorim mai mult si sa stim ca putem mai mult ca tara. Nu avem alta sansa decat sa cerem mai mult in aceste alegeri. In acest an, Romania este la rascruce. Putem merge inainte sau putem sa ne intoarcem cu 10 sau 20 de ani in urma.

Alegerea este a noastra. Asa cum eu am decis sa candidez si voi trebuie sa decideti sa va implicati. Aceasta este Romania voastra. Acesta este viitorul vostru. Cei care vi-l fura, va fura mai mult decat bani din buzunar. Va lipsesc de investitiile care fac economia mai buna, pun pe fuga afacerile care creeaza locuri de munca, va fura din banii de sanatate, din educatia copiilor vostri. Fura din viitorul vostru si din viitorul copiilor vostri", si-a motivat Moniva Macovei decizia de a intra in cursa pentru presedintie.

Europarlamentarul PDL a primis ca, daca va ajunge presedinte al Romaniei, educatia si sanatatea vor reprezenta doua dintre prioritatile sale.

"Romania are un potential urias. Ca presedinte, voi asigura pentru Romania o economie libera si sanatoasa, care creeaza locuri de munca si oportunitati pentru tineri si o viata decenta pentru pensionari. O Romanie in care educatia si sanatatea sunt prioritati. O Romanie care este respectata de partenerii din Europa si de peste Atlantic", a incheiat Monica Macovei.

Basescu, despre Macovei: N-o sustin la prezidentiale, a fost necinstita cu mine

Traian Basescu a declarat, marti, la Evenimentul Zilei Live, ca nu o va sustine pe Monica Macovei daca va candida la Presedintia Romaniei, pentru ca a fost "necinstita" cu el. Totodata, seful statului a spus ca nu crede ca un candidat independent poate castiga alegerile prezidentiale in Romania.

"Nu (o sustin - n.red.), a fost necinstita cu mine. Monica Macovei stia ca nu pot, stia ca trebuie sa cedez undeva, stiind ca nu pot sa il numesc si pe Morar procuror general si sa pot mentine un om vertical la DNA.

Trebuia sa cedez DNA in negocierile cu Ponta si am fi avut o propunere - ce mi-a propus doamna Pivniceru, si am fi avut un baiet bun cu care ne-am fi inteles tati", a spus seful statului.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Monica Macovei presedintie, #Monica Macovei candidat prezidentiale , #PDL