Monica Macovei candideaza la sefia PDL

Duminica, 24 Februarie 2013, ora 13:09
6537 citiri
Monica Macovei candideaza la sefia PDL
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Monica Macovei candideaza pentru postul de presedinte al PDL. Ea va prezenta o motiune a "reformistilor", la care au aderat deja Cristian Preda, Sever Voinescu si Teodor Baconschi.

"A sosit vremea responsabilitatii", a declarat Sever Voinescu.

Monica Macovei a precizat, intr-o conferinta de presa organizata duminica la sediul PDL, ca motiunea pe care o va prezenta la Conventia Extraordinara a PDL se numeste "Reformistii".

"Vrem sa fim un exemplu pentru clasa politica din Romania. Vrem sa fim credibili, nu sa rostim doar lozinci. Vrem standarde etice ca se se aplice permanent si nu numai inainte de alegeri.

Vrem ca promovarea in functii de partid sa se faca in functie de profesionalism, nu pe bani. PDL nu poate fi condus de oameni care nu sunt credibili. PDL trebuie sa mearga inainte, nu sa stagneze sau sa dea inapoi. Vrem sa schimbam, sa reformam PDL. Vrem un PDL reformat.

PDL are, in opinia noastra, foarte multe lucruri de aparat si mai putine lucruri de lepadat. Noi suntem aici pentru ca vrem sa aparam PDL, vrem sa-i dam viitor si, mai ales, vrem sa construim impreuna, in unitate, alternativa la puterea socialista. Vrem sa aparam PDL in fata agresivitatii dezlantuite a puterii Victor Ponta - Dan Voiculescu - Crin Antonescu, dar si pentru ca vrem ca acest partid sa nu fie livrat unei alte directii decat cea pe care, in mod natural, s-a constituit.

In fata unei majoritati abuzive si antieuropene vrem sa face o opozitie puternica si nu tovaraseasca", a spus Monica Macovei.

Basescu il desfiinteaza pe Blaga: Ce ai, frate, cu partidul asta? Vrei sa-l predai la cheie?

Monica Macovei este cel de-al treilea candidat la sefia PDL. In cursa mai sunt inscrisi Vasile Blaga si Elena Udrea. Conventia Extraordinara a PDL va avea loc pe 23 martie.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...