Monica Macovei: Cu Antonescu in frunte, Romania risca sa devina o tara bolnava

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 19:54
1525 citiri
Monica Macovei: Cu Antonescu in frunte, Romania risca sa devina o tara bolnava
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Monica Macovei sustine ca presedintele PNL, Crin Antonescu, ar avea o "conceptie bolnava" despre viitorul Romaniei, deoarece se teme de hotararile unor institutii precum DNA, ANI sau Curtea Constitutionala.

"Crin Antonescu a declarat ieri (luni - n.red.) ca nu se simte la putere cata vreme DNA sau ANI investigheaza ministri USL sau Curtea Constitutionala da decizii nefavorabile intereselor USL. Deci lui Antonescu ii e frica de DNA, ANI si CCR. Omul acesta, care vrea sa fie presedintele Romaniei, este in realitate un pericol pentru Romania.

El crede ca puterea se exercita in interesul unei gasti de partid prin subordonarea politica a institutiilor judiciare sau de control ale statului si deci prin asigurarea impunitatii uselistilor aflati la putere", se arata intr-un comunicat semnat de europarlamentarul democrat-liberal.

Monica Macovei apreciaza ca in astfel de conditii proiectul politic cu care va candida la presedintie Crin Antonescu ar fi "vreau sa dau liber la furat celor care ma sprijina si pentru asta trebuie sa scapam de DNA si ANI".

Europarlamentarul PDL subliniaza ca independenta "construita cu greu" a unor institutii precum DNA sau ANI este cel mai mare castig al ultimilor 20 de ani si ca, avandu-l pe Crin Antonescu in frunte, Romania risca sa devina o "tara bolnava".

"Toate acestea tradeaza o conceptie bolnava despre viitorul Romaniei. In realitate, independenta construita cu greu a acestor institutii este cel mai mare castig al ultimilor 20 de ani: ne-a adus in UE, egalitatea in fata legii nu mai e o simpla vorba, politicienilor corupti le este frica, iar unii dintre ei ajung la inchisoare ca orice alt om care incalca legea penala.

Doar o minte bolnava poate propune intoarcerea la vremurile comunistului Iliescu sau condamnatului Nastase ca proiect pentru Romania. Adica la o tara condusa abuziv si prin furt, o tara paria in Europa, o tara in care cetatenii sunt umiliti si furati de proprii lideri politici. Cu Antonescu in frunte, Romania risca sa devina o tara bolnava si nedorita de nimeni, nici macar de proprii cetateni", a mai precizat Macovei.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a nuantat luni pozitia referitoare la o afirmatie recenta conform caruia ar fi un lider al opozitiei, subliniind ca, atata timp cat alte institutii decat cele constitutionale schimba sau numesc ministri, nu se poate spune ca partidul pe care il conduce este la putere.

Antonescu: Eu sunt principalul lider al Opozitiei

Intrebat duminica seara, intr-o emisiune a postului Digi 24, cine este liderul opozitiei, dupa un moment de ezitare, liderul liberalilor a spus: "Cred ca tot eu. Dar opozitia nu-i fata de Guvern, opozitia-i fata de putere", a adaugat el.

Ulterior, Crin Antonescu a detaliat: "Suntem la guvernare, suntem intr-o majoritate parlamentara, dar nu suntem la putere. Ma refer la mine si la PNL", a punctat Crin Antonescu.

#Monica Macovei Crin Antonescu, #Monica Macovei Antonescu presedinte, #Monica Macovei Antonescu DNA , #PDL